Zvezde, diamanti, skakanje konji: V logotipi avtomobilov videti preprosto - včasih povedo zapleteno zgodbo. Razložimo najbolj zanimivo.

Kaj emblemi proizvajalcev pomeni: Mi razloži pomen slavnega avtomobila logotipovKaj emblemi proizvajalcev pomeni: Mi razloži pomen slavnega avtomobila logotipov Vir: Modestas Urbonas preko Unsplash.com (CC 3.0) in proizvajalcev

Kliknite tukaj za drugi del našega logotipa avto zgodovine.

Berlin - konj konj, saj je pomen je še vedno na pokrovu motorja. Moč, hitrost in milost uteleša simbol Ferrari in Porsche -, ki ustreza obema blagovne znamke. Toda, kaj pravzaprav trije diamanti na Mitsubishi repom pomeni? V dveh člankih smo razložiti pomen slavnega avtomobila logotipov - in kaj Ferrari in Porsche res povezuje s konjem. Prvi del: Od Alfa k McLarnu.

Alfa Romeo: Logotip blagovne znamke ni spremenila od 1972 do 2015 Alfa Romeo: Logotip blagovne znamke se ni spremenilo od leta 1972 do 2015 Vir: Alfa Romeo

Alfa Romeo - Kača in otrok

Veliko zdi, da je dovolj težko pravilno določiti sestavne dele Alfa Romeo emblem. kača pogoltne meč ali jih jedo eno rdečo obliko? In kaj prosim angleško zastavo, levo od njega storiti z njim?

Tukaj je odgovor: Total prikazuje logotip Alfa grb mesta Milano (Levo) in Visconti (Desno), ki je vladal tam dolgo. Grb Milana kaže v barvah državljanov (rdeče) in kmetov (bela) Kristusovega križa. Pomen in poreklo Visconti grb so sporno. Vendar pa se običajno domneva, da kača ljudje - mnogi tudi govoriti o otrok - ne jesti, ampak rodi.

Ob ustanovitvi leta 1910 Alfa Romeo je logotip domačem kraju. Od leta 1972 do leta 2015 ni prišlo do sprememb na tem. Šele z novim krajini, je bil logotip posodobiti.

Štirje krogi Audijevega logotipa še vedno stojijo za štiri blagovne znamke Štirje krogi Audijevega logotipa še vedno stojijo za štiri blagovne znamke "auto Union": DKW, Wanderer, Horch in Audi Vir: Audi

Audi - štirje obroči, štiri znamke

Pomen tega logotipa je del nemških avtomobilov Fans temeljnega znanja: Štirje krogi Audijevega logotipa predstavljajo štiri avto znamke Horch, DKW, Wanderer in Audi. V juniju 1932 je blagovna znamka postala auto Union skupaj.

Po drugi svetovni vojni, vzhodnonemške del unije "Sachsenring avtomobil deluje Zwickau VEB" je bil končno in zgradili Trabant. Zahod nemški del je bil Volkswagen kupil leta 1964, združila leta 1969 z NSU AG in prispeva kot Audi AG je danes štiri obroče Auto Union.

BMW - Belo-modra ali modro-belo?

Mnogi govorijo o BMW propeler, ampak je bil samo v oglaševanju. V prospektu za motorja letala iz leta 1919 izkazalo BMW pogon pogon s propelerjem in pobarvana belo-modri logotip Bayerische Motoren Werke. 1923 je bil prvič na vozilo, motorno kolo "R32", uporablja. Kljub temu, da je bil logotip sama že 1917. je Propeler mit gojijo do konca 20-ih, ki jih BMW.

Mit o BMW propelerja ni bilo do poznih 20-ih. Logotip je že prej Mit o BMW propelerja ni bilo do poznih 20-ih. Logotip je že prej Vir: BMW pravem pomenu? Začasna rešitev: zasebno podjetje, ki je bila uporaba Emblem bavarske države, vključno z njeno zastavo, prepovedana. Bayerische Motoren Werke želeli uporabljati barve in nekako samo obrnil. Iz belo-modre barve je modra in bela. Jasno, kajne?

Citroën - Gear so začetek

Pravzaprav obstajata le dva kljuke, a za njimi je veliko zgodovine. Do danes je dvojna kot odpoklic Prvi izdelki iz poslovnež André Citroën. Za preden avtomobilov je vgrajen menjalnik. Eden od najbolj znanih je bil Dvakrat V prestava, svoje zobje končno, Predloga za emblem avtomobilsko blagovno znamko je bilo. Gears of Citroën so mimogrede tudi v kontrolni enoti Titanika, ampak to je že druga zgodba.

Ferrari - V vojaško tradicijo

Ferrari zagovarja "Cavallino rampante" (gojitveno konji) do smrti. Kdo ga kopirati, zaidejo v težave. To ustreza vojaški izvor simbola.

Enzo Ferrari dobil grb z Propinjući konja, ki ga mati italijanski vojaški pilot Enzo Ferrari dobil grb z Propinjući konja, ki ga je mati italijanskega borec pilotnega Vir: Ferrari Enzo Ferrari je opisan kot sam, je dobil dovoljenje za uporabo grba od Contessa Paolina Biancoli, mati Baron Francesco Baracca. Kdo ga je imel kot italijanski Kampfflieger barve na ravninah svojega eskadriljo med prvo svetovno vojno in je postal ljudski junak.

Tudi enota Enzo brata Dino, ki je padel v vojni, je nosil ta konja. Enzo je izkoristil to z rumena barva njegov rojstni kraj Modena od takrat naprej z dirkalnimi avtomobili v Scuderia Ferrari. Tedanji odpeljal, vendar z Alfa dirkalne avtomobile in tako pristal Ferrari Shield 1932 Prvi na Alfa Romeo 8C 2300mm.

Lamborghini - znak Bika

Kaj izžareva več moči kot pa reje konj? Frktav bik, npr. Vendar pa je legendarni Spor med Enzo Ferrari in Ferruccio Lamborghini ni bil razlog za izbiro Lambo-heraldično živali.

Za Automobili Lamborghini Ferruccio izbrali domnevno "Murcielago": Bik, ki so preživeli bikoborbo leta 1879 in je bil pomiloščen. Mimogrede, ta izbira ujema tudi njegovo nebesno znamenje.

Uradno je bila Kiwi Swoosh - vendar se zdi, da ima Marlboro sponzorstvo prav tako pomembno vlogo. Opomba Slika 3 in 4 Uradno je bila Kiwi Swoosh - vendar se zdi, da ima Marlboro sponzorstvo prav tako pomembno vlogo. Opomba sliki 3 in 4 Vir: McLaren

McLaren - kivi in ​​cigarete

Živali so velik navdih za avtomobilske proizvajalce. Pri McLarnu je to - vsaj uradno - drugače. Rdeča "swoosh", kot je znano, da navijači, nazaj na prvo logotipom dirko ekipo Bruce McLaren. Novozelandec je bil, tako njegov logotip pokazali Kiwi.

Sedanjega logotipa je, da je "zelo razvila" oblika majhne ptice. Precej jasno, mnoge pa se zdi, da Nadaljnji razvoj modela Marlboro, krasile dirkalne avtomobile McLaren v 70-ih in 80-ih.

Kliknite tukaj za drugi del našega logotipa avto zgodovine.