Αν η μπαταρία είναι θορυβώδης το χειμώνα σε πολύ κρύο καιρό, άλματα στη χειρότερη περίπτωση, το αυτοκίνητο nichbt περισσότερο. Στη συνέχεια, βοηθά μόνο άλμα ξεκίνημα.

καλώδια βραχυκύκλωσης δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρή διάμετροκαλώδια βραχυκύκλωσης δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρή διάμετρο Πηγή: dpa / Εικόνα Συμμαχία

Βερολίνο - όργανα μέχρι το ρελέ της μίζας μόνο klackert. Το χειμώνα, οι μπαταρίες κάνουν τακτικά limp. Αυτό συμβαίνει συχνά λόγω της αποθήκευσης ενέργειας χάνει σε μείωση θερμοκρασίες μέχρι μεγάλη δύναμη: στέκεται στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου, ακόμη και το 65 τοις εκατό του πραγματικού διαθέσιμου ρεύματος, έτσι υπάρχουν στους μείον 20 βαθμούς μόνο 50 τοις εκατό. Στη συνέχεια, όταν λειτουργεί τίποτα, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει.

Αλλά δεν είναι κάθε σετ καλωδίων λειτουργεί με οποιοδήποτε κινητήρα. Ανάλογα με την ισχύ της ικανότητας και του κινητήρα, ή μάλλον το μέγεθος της μπαταρίας και τη χωρητικότητα η διατομή του καλωδίου πρέπει να είναι κατάλληλα σχεδιασμένες. Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε το καλώδιο δεν υπερθερμανθεί κατά την έναρξη.

Το Auto Club Europa (ACE) συνιστά για μικρούς κινητήρες βενζίνης με μικρή μετατόπιση μία διατομή περίπου 20 τετραγωνικών χιλιοστών. Για 2,0-λίτρων κινητήρας βενζίνης και πετρελαίου με έως τρία λίτρα ACE συνιστά μία διατομή τουλάχιστον 25 τετραγωνικά χιλιοστόμετρα, όταν ο αγωγός είναι κατασκευασμένος από χαλκό. Σε μια καλωδίου αλουμινίου τουλάχιστον 40 τετραγωνικά χιλιοστά σκόπιμο. Για πετρελαιοκινητήρες με περισσότερα από τρία λίτρα χωρητικότητα, θα πρέπει να είναι 35 (χαλκός) ή 55 τετραγωνικά χιλιοστά (αλουμίνιο).

Στα καταστήματα υλικού και εξαρτημάτων αυτοκινήτων καλώδια με 16 mm η διατομή που προσφέρει. Από την ασφαλή πλευρά είναι οι οδηγοί που τρέχουν τα δικά τους καλώδια βραχυκύκλωσης με επαρκή διατομή στο πορτ-μπαγκάζ με αυτό. Η διαφορά τιμής είναι συνήθως μόνο δέκα ευρώ. Πολλά είναι ένα καλώδιο 16er περίπου 17 ευρώ, υπάρχει η έκδοση 25er για 25 ευρώ και το μοντέλο 35er για 50 ευρώ. Τα καλώδια θα πρέπει να το προδιαγραφές DIN 72551, 72553 ή το πρότυπο ISO 6722 - 1 συμμορφωθεί και να φέρουν σήμα ασφαλείας GS.

Έτσι λειτουργεί η έναρξη άλματος

Αν τα καλώδια που ταιριάζουν άλτης στον κορμό, το jumper δεν είναι δύσκολο. Οι μπαταρίες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους πρέπει να έχει την ίδια τάση: Για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που είναι, δώδεκα βολτ συνήθως, εκτός από μερικά πολύ παλιά vintage αυτοκίνητα.

Με μια μικρή απόσταση, τα οχήματα σταθμευμένα δίπλα στο άλλο ή το άλλο, δεν πρέπει να γίνει επαφή του σώματος. Η γραμμή των θετικών πόλων είναι συνήθως κόκκινο, μαύρο για αρνητικό πόλο και το έδαφος, κόλλησε στα δύο άκρα Πένσα για τη σύνδεση με τους πόλους της μπαταρίας. Μερικές φορές η μπαταρία δεν είναι στην ειδική μηχανή στο πορτ-μπαγκάζ. Σχετικά με βάσεις jumpstart, λεπτές πλάκες στο χώρο του κινητήρα, οι τανάλια μπλούζες καλώδια μπορεί ακόμα συνδεθεί εκεί.

Με τον κινητήρα σε λειτουργία τα αυτοκίνητα των χορηγών Πρώτον, το κόκκινο καλώδιο στερεώνεται σε τόσο θετικές πόλους. Ο οδηγός στη συνέχεια συνδέει τον αρνητικό πόλο του διανομέα με ένα μαύρο σφιγκτήρα του καλωδίου. Στη συνέχεια φέρνει το άλλο άκρο στο μαύρο ακροδέκτη στο μεταλλικό μέρος ή το έδαφος πόλο της μηχανής του σκάφους με ειδικές ανάγκες. Εάν είναι δυνατόν, ο αρνητικός πόλος δεν εφαρμόζεται στο αποφορτισμένη μπαταρία, γιατί ενδεχομένως από σπινθήρες διαφυγή αερίων μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μια νέα μπαταρία θα πρέπει να βρεθεί

Με ελαφρώς αυξημένη ταχύτητα του τρέχει μηχανής του σκάφους με ειδικές ανάγκες για να ξεκινήσει το όχημά του. θα πρέπει να ελέγχεται εκ νέου η μίζα στροφές ακόμα δεν γνωρίζουμε τις συνδέσεις. Περιστρέψτε τη μίζα και την εκκίνηση του κινητήρα, το σκάφος με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχει ένα ισχυρού ηλεκτρικού καταναλωτές όπως θερμαινόμενο πίσω παράθυρο ή ανεμιστήρα ενεργοποιήσετε. Αυτή η τυχόν υπερτάσεις από τις επαφές κατά την αφαίρεση πρέπει να αποφεύγεται που θα μπορούσαν να βλάψουν τις μονάδες ελέγχου.

Αφού ο κινητήρας του λανθάνοντος τρέξιμο, τα μαύρα τερματικά μπορούν να αφαιρεθούν διαδοχικά, στη συνέχεια, κλείσει τα ισχυρά ηλεκτρικά φορτία και στη συνέχεια αφαιρέστε τα κόκκινα τερματικά.

Έτσι ώστε η μπαταρία είναι κάτι για να δυνάμεις και πάλι, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οδηγούν πλέον σε μέτριες έως υψηλές ταχύτητες κάνουμε, έτσι ώστε το επόμενο πρωί δεν απειλεί την ίδια διαδικασία. Αν αυτό συμβεί, χρειάζεται μια νέα μπαταρία. Μόνο τότε προστατεύει το χειμώνα μόνιμα νεύρα.

πηγή: dpa