Τα περισσότερα αυτοκίνητα της εταιρείας μισθωμένα. Διότι αυτό έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η μίσθωση είναι επικερδής για τους ιδιώτες καταναλωτές; Αυτό δείχνει επισκόπηση μας.

Το μηνιαίο κόστος για τη μίσθωση είναι χαμηλά. Σε σύγκριση με την αγορά με δόσεις, αλλά ο μισθωτής αποκτά κανένα ιδιοκτησιακό συμφέρον στο αυτοκίνητοΤο μηνιαίο κόστος για τη μίσθωση είναι χαμηλά. Σε σύγκριση με την αγορά με δόσεις, αλλά ο μισθωτής αποκτά κανένα ιδιοκτησιακό συμφέρον στο αυτοκίνητο Πηγή: συμμαχίας εικόνα / dpa

Ντίσελντορφ - αγοραστές αυτοκινήτων πληρώνουν για το νέο τους αυτοκίνητο ως επί το πλείστον σε μετρητά ή σε δόσεις. Μισθώσεις, όπως είναι τυπικό μιας εταιρείας αυτοκινήτων, υπάρχουν σπάνιες μόνο για τους ιδιώτες. Εδώ, το ενοίκιο στην ώρα τους αρχικά φαίνεται ελκυστική: Η μεγάλη επένδυση αγορά παραλείπεται, οι μηνιαίες πληρωμές είναι διαχειρίσιμο, και στο τέλος θα το αυτοκίνητο χωρίς πολλή προσπάθεια πηγαίνει και πάλι.

Ralf Scherfling του Καταναλωτή Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χρηματοδοτική μίσθωση είναι κερδοφόρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο για τις επιχειρήσεις. "Επειδή σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων ή την ουδετερότητα του ισολογισμού δεν ισχύει για τους ιδιώτες ή να παίξουν κάποιο ρόλο για τους"Λέει. Όμως, ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητους εργολάβους που χρησιμοποιούν μισθωμένες αυτοκίνητό τους, ειδικά επαγγελματικά, τα ποσοστά μπορεί συχνά να εκδώσει από το φόρο.

Φτηνές τιμές, αλλά καμία αξίωση κυριότητας

Με μίσθωση, το όχημα είναι μισθωμένο για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο Με χρηματοδοτική μίσθωση το όχημα για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο ενοικιάζονται Πηγή: εικόνα συμμαχία / dpa

Επιπλέον, τα άτομα μπορούν να επωφεληθούν από το πλεονέκτημα των χαμηλών μηνιαίων δόσεων. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ: "ο μισθωτής Ποτέ δεν επιτευχθεί η ιδιωτική ιδιοκτησία μίσθωσης του πράγματος, αλλά παίρνει μόνο το δικαίωμα της χρήσης που"Constantin Hack έχουν δηλωθεί από το Auto Club Europa (ACE). "Οι καταναλωτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι συγκρίνουν τελικά τα μήλα και τα πορτοκάλια, και η απλή εξέταση της μηνιαίας χρέωσης δεν έχει νόημα"Λέει ο συνήγορος του καταναλωτή Scherfling έτσι.

Αν το μόνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο και δεν έχουν, τονίζει έτσι την άνεση και χαμηλό κόστος λειτουργίας, αλλά μπορούν να επωφεληθούν από χρηματοδοτική μίσθωση. Επειδή η διαφορά σε μηνιαίες πληρωμές συχνά εξηγεί σημαντικά Marius Rechenbach οι autobanks Ομάδα Εργασίας (AKA): "επειδή η μίσθωση, η τιμή αγοράς του οχήματος δεν πρέπει να επιστραφούν, αλλά μόνο η απόσβεση του οχήματος, το ποσό των μηνιαίων μισθωμάτων είναι συχνά σχεδόν το ήμισυ λιγότερο από ένα ποσοστό χρηματοδότησης"Λέει.

Αν έχετε μισθώσει ένα αυτοκίνητο, μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. "Τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διαμορφώσιμο, νέο αυτοκίνητο των ονείρων στην καθημερινή ζωή - με προσιτές μηνιαίες δόσεις"Λέει ο Constantin Hack. Μέσα από το λεγόμενο πακέτα υπηρεσιών είναι Συχνά τα έξοδα ασφάλισης και συντήρησης των μηνιαίων πληρωμών. Για τους οδηγούς που τους αρέσει να έχουν όλα τα έξοδα στο μυαλό και θέλουν να ασχοληθούν με μικρή γραφειοκρατία, Leasing προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. "Leasing είναι σχεδόν το all-inclusive διακοπές στα αυτοκίνητα"Λέει Hack.

Μετά το τέλος του χρόνου, ο πελάτης επιστρέψει το αυτοκίνητο με το συμφωνηθέν υπολειμματική αξία στον έμπορο και στη συνέχεια - για παράδειγμα, και πάλι μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης - επιλέξουν ένα νέο όχημα. "Ο μισθωτής δεν έχετε να ανησυχείτε για την πώληση του οχήματος μετά τη λήξη της μίσθωσης"Λέει Rechbach από AKA. Η υπολειμματική αξία του οχήματος υπολογίζεται κατά κανόνα από την επιλεγμένη διάρκεια της σύμβασης και τα χιλιόμετρα ανά έτος.

Ζημιές σε μισθωμένα οχήματα μπορεί να είναι ακριβό

Παρέχει η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης κατά την επιστροφή ζημιές στο όχημα σταθερό, μπορεί στη συνέχεια να έρθει κόστος για τον μισθωτή Παρέχει η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης ιδρύθηκε στην επιστροφή ζημιές στο όχημα, μπορεί να το μισθωτή κοστίζει στη συνέχεια έρχονται Πηγή: εικόνα συμμαχία / dpa

Αλλά ακριβώς όπως ένα πραγματικό all-inclusive διακοπές μερικές φορές απειλούν εκπλήξεις: Κατά τη διάρκεια του χρόνου πρέπει να είναι η Μισθωτής λάβει με άλλο τρόπο τη φροντίδα του αυτοκινήτου του, σαν να ήταν το αυτοκίνητό του.

Διαφορετικά, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με την επιστροφή ανάλογα με το μοντέλο μίσθωσης, επειδή το όχημα δεν πληροί το συμβατικό όρο. Οι γρατσουνιές ή χτυπήματα στο όχημα και τη φθορά των ελαστικών και το εσωτερικό μπορεί να είναι ακριβά για να πληρώσει τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης συχνά.

Επίσης, θα καθορίζεται από τη σύμβαση συχνά η χιλιομετρική που ο μισθωτής μπορεί αθροιστικά το αυτοκίνητο. Εάν υπερβαίνει αυτό, μια πρόσθετη πληρωμή οφείλεται. Και η μίσθωση συχνά μπορεί να τερματίσει πρόωρα. Σύμφωνα με την ADAC, υπάρχει σε ορισμένες συμβάσεις, αλλά ένα ειδικό δικαίωμα, όπως στην περίπτωση της κλοπής. Λόγω αυτών των λεπτές αποχρώσεις συνιστά η λέσχη αυτοκινήτου για να μελετήσει μισθώσεις πριν από την υπογραφή καλά.

Ποιος θέλει να οδηγήσει το αυτοκίνητο, ακόμη και μετά τη λήξη της διάρκειας της σύμβασης, μπορεί ο έμπορος να οργανώσει επίσης το λεγόμενο δικαίωμα αγοράς, λέει η ADAC. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σίγουρος για να δώσει, αλλά το γράψιμο. Η προφορική συμφωνία δεν είναι νομικά δεσμευτική και σε περίπτωση διαφωνίας συχνά δύσκολο να αποδειχθεί. Επιπλέον, μια τέτοια συμφωνία είναι πάντα συναφθεί μεταξύ μισθωτή και διανομέων που πίσω από την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης δεν εμπλέκεται. Μήπως τον αντιπρόσωπο εν τω μεταξύ σε πτώχευση, έτσι ώστε η δυνατότητα αγοράς δεν είναι πλέον έγκυρη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες MOTOR-ΟΜΙΛΙΑ-News σε σαφή εικόνα 7 ημερών μας