Skoda Kodiaq (2017) και το Superb (2016) σε συγκριτική δοκιμή, οι τιμές – Μεγάλο και Bigger

Αυτό το SUV της Skoda είναι σε καλή κατάσταση: Η Kodiaq στήνει όπου ξεκινά η Εξαιρετικό χώρο. Συγκρίναμε το μεγάλο SUV με την τεχνική του αδελφού του.

Skoda Kodiaq (2017) και το Superb (2016) σε σύγκριση: Τα δύο μεγάλα SkodaSkoda Kodiaq (2017) και το Superb (2016) σε σύγκριση: Τα δύο μεγάλα Skoda Πηγή: MOTOR-TALK

Βερολίνο - όπου συνήθως τα πάντα για Audi, Skoda και σήμερα είναι η εστίαση. δοκιμή μας Kodiaq σταθμευμένο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο μπροστινό μέρος του φόρουμ Audi στο Ingolstadt μεταξύ Α3, Α4 και ΤΤ. Ένα πλήθος των ανθρώπων που συσσώρευσε γύρω από το SUV. Αν αυτό είναι το νέο, το περίεργο Audianer θέλουν να ξέρουν. Και με ό, τι η Audi θα μπορούσε να συγκριθεί με.

Η απάντηση: Τεχνικά, η επόμενη Q3. Το μέγεθος πηγαίνει προς το Q7, τουλάχιστον στο εσωτερικό. Πραγματικός ανταγωνισμός, υπάρχουν κυρίως στο εσωτερικό. Η Kodiaq είναι σε Skoda κάτι σαν την έκδοση SUV του Superb. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι παρόμοια σε μέγεθος, δίσκους και την τιμή.

Έχουμε Kodiaq με τις τρέχουσες tester ζωή μας, μια υπέροχη sedan σύγκριση. Τόσο το πετρέλαιο και το DSG, αλλά με διαφορές στην απόδοση και το αυτοκίνητο. Και σημειώστε: Η Kodiaq είναι μια σημαντική προσθήκη στην κορυφή - στην κυριολεξία.

Διαστάσεις και χώρος: Τεράστια. και οι δύο

Skoda Superb πλάγια όψη: Αρκετά μακριά. 4,86 της ποδιά να ποδιά, 2,84 μέτρα μεταξόνιο Skoda Superb πλάγια όψη: Αρκετά μακριά. 4,86 της ποδιάς για να ποδιά, 2,84 μέτρα μεταξόνιο Πηγή: MOTOR-TALK Ακόμη και ένα τεράστιο αυτοκίνητο έχει τα όριά της. 4,86 μέτρα σε μήκος, 2,84 μ μεταξόνιο και έννοια συμπαγής κινητήρας της Skoda Superb στο εσωτερικό είναι μεγαλύτερη από ό, τι τα περισσότερα από τα μοντέλα από το άνω-μεσαία τάξη. 1950 λίτρα μέγιστο φορτίο (σε συνδυασμό) δεν κάνει ακόμη την τρέχουσα Mercedes E-Class (S213). Αλλά για περισσότερα από πέντε άτομα δεν είναι σε θέση Superb. Όχι στην Combi και σίγουρα όχι σε λιμουζίνα μας. Δεδομένου ότι ο μούστος Kodiaq έτρεξε.

Χτίζει σημαντικά υψηλότερο. SUV επάνω. Με 1,67 μέτρα, δεσπόζει το Superb κατά 20 εκατοστά. Αρκετά για να διανείμει πολύ χώρο και να μην σε μήκος. 4,70 μέτρα μετρά το μεγάλο SUV, έτσι, ένα καλό κομμάτι λιγότερο από το Superb. Παρ 'όλα αυτά, ο ίδιος προσκαλεί έως και 2.065 λίτρα, ως επταθέσιο, ωστόσο, εξακολουθούν 2.005 λίτρα. Με καλυμμένο καθίσματα 270 λίτρα παραμένουν.

Το πίσω κάθισμα Kodiaq μπορεί να αλλάξει. εξακολουθεί να είναι σφιχτά στο πίσω μέρος, μόνο τα παιδιά κάθονται καλά. Στη δεύτερη σειρά, τα δύο αυτοκίνητα προσφέρουν άφθονο χώρο, ιδιαίτερα στα γόνατα.

Εσωτερικών και φινίρισμα: Καθαρισμός και πρακτικές

Η κατάσταση είναι παρόμοια στην πρώτη γραμμή. Σε Kodiaq και Superb κάθεται άνετα - ίσια και ψηλά με καλή όραση, πιο άνετο σκέψεις πλανώμαι στην Superb στο Kodiaq. Οπτικά το πιλοτήριο, λειτουργική αλλά δύσκολα διαφέρουν. Η εργονομία και η λειτουργία του είναι άψογη, η αίσθηση είναι μια χαρά.

Skoda Kodiaq πλάγια όψη: Με το μήκος SUV 4.70 είναι συγκριτικά συμπαγής, το μεταξόνιο είναι 2.79 μέτρα Skoda Kodiaq πλάγια όψη: Με το μήκος SUV 4.70 είναι συγκριτικά συμπαγής, το μεταξόνιο είναι 2.79 μέτρα Πηγή: MOTOR-TALK Κατά την άποψη και να φτάσει χρησιμοποιούνται Skoda υπό αφρώδη πλαστικά. μπορεί να υποστηρίξει πιάνο, σκληρό πλαστικό κοντά στο έδαφος είναι σχεδόν απαρατήρητη - ιδίως σε ό, τιμόνια, μπράτσα και DSG επιλογέα ταχυτήτων ευχάριστη αίσθηση. Το γεγονός ότι το Superb ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερος από ό, τι το Kodiaq, θα καταλάβετε.

Ραδιόφωνο, ψυχαγωγίας και βοήθεια: οθόνες αφής και κάποια αυτονομία

Οι μεγαλύτερες διαφορές υπάρχουν και πάλι μέχρι το Infotainment. Εδώ μισή γενιά συνεχίζεται η Kodiaq. Σε αυτό, η τρέχουσα έκδοση του συστήματος πλοήγησης με έως και έργα 9,2 ίντσες διαγωνίως και σχεδόν πλήρως χωρίς κουμπιά. Το σύστημα πλοήγησης στο Superb χτίζει το ίδιο μέγεθος και εξακολουθεί να έχει πραγματικές κουμπιά στις πλευρές. Για λίφτινγκ που θα αλλάξουν. Μέχρι τότε είμαστε ευτυχείς για την απτική ανάδραση, αλλά λείπουν online χαρακτηριστικά.

Υποστήριξη και να βοηθήσει με τα μεγάλα μοντέλα της Skoda εξίσου καλά. Ωστόσο, η πιο επιβάρυνση του κόστους. Προαιρετική λαβή Kodiaq και Superb απόσταση και να παρακολουθείτε, να σας βοηθήσει να μείνετε ξύπνιοι, χώρο στάθμευσης και να απλοποιήσει την πρόσκληση με ηλεκτρική πίσω πόρτα της. Στο SUV υπάρχει επιπλέον τρόπους οδήγησης για το έδαφος. Τα χαρακτηριστικά του ABS και μετάδοσης αλλαγή για να πάρει καλύτερα μέσα από τη λάσπη. Αν οδηγεί πράγματι εκεί για να Kodiaq.

Οδηγήστε: Κοινή γκάμα κινητήρων

Skoda Superb κορμού: Το Superb προσκαλεί ήδη sedan επαρκή αποσκευές μια Skoda Superb κορμού: Το Superb προσκαλεί ήδη sedan επαρκή αποσκευών πηγή: MOTOR-TALK Τεχνικά Superb και Kodiaq δύσκολα διαφέρουν. Και οι δύο βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και έχουν παρόμοια κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων εύρος. δοκιμή μας πήγε πολύ Kodiaq SUV εξοπλισμένα με τετρακίνηση και τον όγκο του κινητήρα 150-ιπποδύναμη (2.0 TDI). Εξαιρετικό (επίσης 2,0 TDI) μας οδηγεί με 190 hp μόνο στους μπροστινούς τροχούς. Οι κινητήρες παρέχει Skoda σε δύο αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη διαφορά: Σε Kodiaq το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ( «DQ500») λειτουργεί. Το Superb ακόμα ενεργοποιηθεί με έξι ταχύτητες ( «DQ250»). Η παραλλαγή στην Kodiaq αισθάνθηκε κατά τη δοκιμή πιο αυθόρμητα, συντονισμό και την ενεργοποίηση λειτουργιών συμφωνούν με τους δύο. Το Superb παίρνει αναμένεται να facelift το διάδοχο μετάδοσης ( «DQ381»).

Παρ 'όλες τις ομοιότητες, υπάρχουν διαφορές κατά την οδήγηση. Η Kodiaq είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο, πιο γρήγορα και συνεπώς επιβραδύνει. Στο δίδυμο μας, αυτό οφείλεται στις διαφορετικές μηχανές. Με την ίδια μονάδα δίσκου (150 hp, σε όλους τους τροχούς), το Superb ακόμα περίπου ένα δευτερόλεπτο στο σπριντ και 20 km / h στην τελική ταχύτητα μπροστά.

Στην καθημερινή ζωή, δεν ενοχλεί. Οι δίσκοι είναι κατάλληλη για τα αυτοκίνητα και ποτέ δεν αισθάνονται αδύναμοι ή συγκλονισμένοι. Όταν το κρύο, κάρφωμα ντίζελ. Μετά από λίγα λεπτά μόνο ελαφρά γρύλισμα εσωτερικά θέματα.

Skoda Kodiaq Εσωτερικών: Η Kodiaq έχει ένα ξεχωριστό θάλαμο διακυβέρνησης και χτίζει μέσα μακριά μπορεί να φτάσει Skoda Kodiaq Εσωτερικών: Η Kodiaq έχει ένα ξεχωριστό θάλαμο διακυβέρνησης και χτίζει μέσα μακριά μπορεί να φτάσει Πηγή: MOTOR-TALK Το βαρύ τετρακίνηση και η υψηλή κατασκευή κάνει το Kodiaq αλλά διψασμένος. Σε μια μετακίνηση μέσα στην περιοχή που περιβάλλει Βερολίνου αυτός καταναλώνεται 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα - μια καλή μισό λίτρο περισσότερο από το Εξαιρετικό. Στον αυτοκινητόδρομο είναι 1,5 λίτρα μεταξύ sedan και SUV: Σε μεγάλης εμβέλειας (έως 160 km / h) εγχύθηκε τις Εξαιρετικό ομαλή επτά λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα αυτός που Kodiaq οκτώ και μισή.

Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης: άμεση ή χαλαρό

Με το πλαίσιο αυτό είναι παρόμοιο. Το υψηλό κέντρο βάρους σε Kodiaq πέφτει στο, αλλά μόλις και μετά βίας ενοχλητική. Το SUV ελατήρια άνετα χωρίς να είναι σπογγώδες ή ανήσυχος. Σε σύγκριση, το Superb αισθάνεται άμεση. Clear: Αυτό το SUV έχει να σηκώνω περισσότερη μάζα γύρω από τη γωνία. έφτασε στην εντολή του τιμονιού σε όλο το σώμα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Αθλητισμός κανείς δεν θα πρέπει να περιμένουμε ούτως ή άλλως. Μεγάλη απόσταση, τόσο καλή.

Συμπέρασμα, τον εξοπλισμό και τις τιμές

Σύγκριση μας δείχνει: Η Kodiaq κάνει Skoda καλό. Το SUV συμπληρώνει το Superb στα βασικά σημεία. Μπορεί να φιλοξενήσει επτά άτομα, αρπάζει ογκώδεις αποσκευές και χτίζει σχετικά μικρό - σε μικρότερες και μετά βίας ευρύτερη SUV της πόλης είναι η καλύτερη επιλογή. Το Superb οδήγησης πιο ευέλικτο και πιο οικονομικό. Τοποθετήστε λείπει εδώ πολύ συχνά, αν λιμουζίνας ή Combi.

Η Skoda Kodiaq έρχεται ως 7-θέσιο. Στο πίσω κάθονται τα παιδιά και Η Skoda Kodiaq έρχεται ως 7-θέσιο. Στο πίσω κάθονται τα παιδιά και Πηγή: MOTOR-TALK τιμές είναι οι δύο παρ. Μεταξύ Kodiaq και Superb Combi, το καθένα με 150 PS diesel, είναι 690 Ευρώ τιμή βάσης. Ειδικά κόστος εξοπλισμού το ίδιο, η γκάμα κινητήρων είναι σχεδόν ταυτόσημη. Όταν Kodiaq Skoda εστιάζει περισσότερο στην κίνηση σε όλους τους τροχούς. Έτσι, αποφασίζουν να σκοπός και γεύση: Η Kodiaq για περισσότερα από πέντε άτομα, το Superb για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Skoda Kodiaq ξεκινά από 26.150 ευρώ. Υπάρχουν 125 βενζίνης-hp, κίνηση στους εμπρός τροχούς και μηχανικό κιβώτιο. Η δοκιμαστεί διαμόρφωση μονάδα είναι τουλάχιστον 34.590 ευρώ. Το Superb ξεκινά ως ένα sedan με 25.750 ευρώ, επίσης με 125 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα μεγάλα έξοδα ντίζελ τουλάχιστον 35.850 ευρώ, ο συνδυασμός οπίσθιο άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον.

Και για τα δύο αυτοκίνητα που σας προτείνουμε Abstandstempomat, αισθητήρες στάθμευσης και ένα επιχειρηματικό πακέτο «Amundsen». Στο Kodiaq περιλαμβάνει επίσης φωτισμό LED. Σε Superb υπάρχουν xenon μόνο. Για το σκοπό αυτό, ένα πακέτο off-road είναι διαθέσιμη - αν θα πρέπει να είναι λίγο χωματόδρομο και όχι ένα SUV.

Προδιαγραφές: Skoda Superb και Skoda Kodiaq

 • Μοντέλο: Skoda Superb 2.0 TDI DSG Sportline
 • Κινητήρας: 2.0 TDI με SCR καταλυτικό μετατροπέα
 • Μετάδοση: εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, κίνηση στους πίσω τροχούς
 • Ισχύς: 190 hp (140 kW) σε 3.500 έως 4.000 στροφές / λεπτό
 • Ροπή: 400 Nm 1750 3250 rev / min
 • Τελική ταχύτητα: 235 χλμ/ώρα
 • Επιτάχυνση 0-100 km / h: 7.7 s
 • Κατανάλωση, σύμφωνα με NEDC: 4.5 l / 100 km
 • Μήκος: 4.86 m
 • Πλάτος: 1.86 m
 • Ύψος: 1.47 m
 • Μεταξόνιο: 2,84 m
 • Κορμός: 625-1760 l
 • Βάρος: 1,505 kg
 • όγκος της δεξαμενής: 66 l
 • Τιμή αυτοκίνητο δοκιμής (λίστα): 48,948.98 Ευρώ
 • Μοντέλο: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4x4
 • Κινητήρας: 2.0 TDI με SCR καταλυτικό μετατροπέα
 • Μετάδοση: επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, τετρακίνηση
 • Ισχύς 150 hp (110 kW) από τις 3500 έως 4000 U / min
 • Ροπή: 340 Nm 1750 3000 rev / min
 • Τελική ταχύτητα: 194 χλμ/ώρα
 • Επιτάχυνση 0-100 km / h: 10.2 sec
 • Κατανάλωση, σύμφωνα με NEDC: 5.6 l / 100 km
 • Μήκος: 4.70 m
 • Πλάτος: 1.88 m
 • Ύψος: 1,68 m
 • Μεταξόνιο: 2.79 m
 • Κορμός: 765-2005 l (κόσκινα θέσεων χωρίς ρεζέρβα)
 • Βάρος: 1.740 kg
 • όγκος της δεξαμενής: 60 l
 • Τιμή αυτοκίνητο δοκιμής (λίστα): 50,019.98 ΕυρώLike this post? Please share to your friends: