De logo’s van autofabrikanten en hun betekenis: Deel 1 – Het belang van autoemblemen

Sterren, diamanten, springpaarden: De logo's van autofabrikanten gemakkelijke blik - soms een ingewikkeld verhaal te vertellen ze. We leggen de meest interessante.

Wat betekenen de emblemen van de fabrikanten betekenen: We leggen de betekenis van de beroemde autoemblemenWat betekenen de emblemen van de fabrikanten betekenen: We leggen de betekenis van de beroemde autoemblemen Bron: Modestas Urbonas via Unsplash.com (CC 3.0) en fabrikanten

Klik hier voor het tweede deel van onze auto logo geschiedenis.

Berlijn - Een springpaard, omdat de betekenis is nog steeds op de motorkap. Kracht, snelheid en genade belichaamt het embleem van Ferrari en Porsche - dat beide merken past. Maar wat eigenlijk de drie diamanten op Mitsubishi staart betekenen? In twee artikelen uit te leggen we de betekenis van de beroemde autoemblemen - en wat Ferrari en Porsche echt verbindt met het paard. Part One: Van Alfa naar McLaren.

Alfa Romeo: Het logo van het merk is niet veranderd van 1972 tot 2015 Alfa Romeo: Het logo van het merk is niet veranderd 1972-2015 Bron: Alfa Romeo

Alfa Romeo - De slang en het kind

Velen vinden het al moeilijk genoeg om de componenten van de Alfa Romeo embleem correct te identificeren. de slang slikt een zwaard of eet ze een rode vorm? En hoe bevalt het Engels vlag nog van over is mee te maken?

Hier is het antwoord: Total toont de Alfa-logo het wapen van de stad Milaan (Links) en de Visconti (Rechts), die daar lang geregeerd. Het wapen van Milaan toont in de kleuren van de burgers (rood) en de boeren (wit) het kruis van Christus. Betekenis en Oorsprong de Visconti wapen zijn betwist. Echter wordt gewoonlijk aangenomen dat de slang mensen - velen ook een spreken kind - eet niet, maar baart.

Bij de oprichting in 1910 heeft Alfa Romeo het logo van de woonplaats. Van 1972-2015 zijn geen wijzigingen aangebracht om het. Alleen met de nieuwe Giulia, werd het logo gemoderniseerd.

De vier ringen van de Audi logo stil te staan ​​voor de vier merken De vier ringen van de Audi logo stil te staan ​​voor de vier merken "auto Union": DKW, Wanderer, Horch en Audi Bron: Audi

Audi - vier ringen, vier merken

De betekenis van dit logo is een onderdeel van het Duitse Car Fans van de basiskennis: De vier ringen van de Audi logo vertegenwoordigen de vier automerken Horch, DKW, Wanderer en Audi. In juni 1932 het merk werd de auto Union samen.

Na de Tweede Wereldoorlog, de Oost-Duitse deel van de Unie "Sachsenring Automobile Works Zwickau VEB" was uiteindelijk en bouwde de Trabant. De West-Duitse deel was gekocht door Volkswagen in 1964, fuseerde in 1969 met de NSU AG en draagt ​​als Audi AG vandaag de vier ringen van Auto Union.

BMW - wit-blauw of blauw-wit?

Velen spreken van BMW propeller, maar het was er slechts in de reclame. In een prospectus voor een vliegtuigmotor uit 1919 bleek BMW-energie aangedreven door een propeller en schilderde de wit-blauwe logo van Bayerische Motoren Werke. 1923 was de eerste keer op een voertuig, de motor "R32", gebruikt. Toch was er het logo zelf al in 1917. De propeller mythe werd verbouwd tot het einde van de jaren '20 door BMW.

De mythe van de BMW propeller was pas in de late jaren '20. Het logo had eerder De mythe van de BMW propeller was pas in de late jaren '20. Het logo had eerder Bron: BMW de ware betekenis? Een tijdelijke oplossing: besloten vennootschap was het gebruik van Embleem van de deelstaat Beieren, met inbegrip van de vlag, verboden. Bayerische Motoren Werke wilde de kleuren toch gebruiken en net draaide het rond. Van wit-blauw was blauw en wit. Duidelijk, toch?

Citroën - Gear waren het begin

Eigenlijk zijn er maar twee haken, maar achter hen is een stuk van de geschiedenis. Tot op heden, de dubbele hoek recall De eerste producten van de zakenman André Citroën. Want voor de auto's bouwde hij versnellingsbak. Eén van de meest bekende was de Double-V gear, zijn gebit ten slotte, Template voor het embleem het automerk waren. Gears of Citroën werden overigens ook gebruikt in de besturingseenheid van de Titanic, maar dat is een ander verhaal.

Ferrari - In de militaire traditie

Ferrari verdedigt de "Cavallino Rampante" (het fokken van paarden) tot de dood. Wie gekopieerd, in de problemen. Dat past bij de militaire oorsprong van het symbool.

Enzo Ferrari kreeg het wapen met het steigerende paard door de moeder van een Italiaanse gevechtspiloot Enzo Ferrari kreeg het wapen met het steigerende paard door de moeder van een Italiaanse gevechtspiloot Bron: Ferrari Enzo Ferrari beschreven als zichzelf, werd hij toestemming om het wapen te gebruiken gegeven van de Contessa Paolina Biancoli, de moeder van Baron Francesco Baracca. Wie had het als een Italiaans Kampfflieger verf op de vliegtuigen van zijn squadron tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd een volksheld.

Ook de eenheid van Enzo's broer Dino, die in de oorlog viel, droeg dit paard. Enzo maakte gebruik van het met de gele kleur van zijn woonplaats Modena vanaf dat moment de racewagens van de Scuderia Ferrari. De toenmalige reed maar met Alfa racewagens en zo belandde de Ferrari Shield 1932 eerst op een Alfa Romeo 8C 2300mm.

Lamborghini - het teken van de Stier

Wat straalt meer kracht dan een steigerend paard? Een snuiven stier, bijvoorbeeld. Echter, de legendarische vete tussen Enzo Ferrari en Ferruccio Lamborghini was niet de reden voor de keuze van Lambo-wapendier.

Voor Automobili Lamborghini Ferruccio koos naar verluidt "Murciélago": Een stier, die een stierengevecht in 1879 overleefde en werd vergeven. By the way, deze keuze ook geëvenaard zijn sterrenbeeld.

Officieel is de Kiwi was de Swoosh - maar lijkt te hebben van de Marlboro sponsoring ook een rol gespeeld. Note Figuur 3 en 4 Officieel is de Kiwi was de Swoosh - maar lijkt te hebben van de Marlboro sponsoring ook een rol gespeeld. Note figuren 3 en 4 Bron: McLaren

McLaren - De kiwi en de sigaretten

Dieren zijn een grote inspiratiebron voor autofabrikanten. Bij McLaren is dit - althans officieel - anders. De rode "swoosh", zoals hij bekend voor de fans, terug naar de eerste logo van het raceteam van Bruce McLaren. De Nieuw-Zeelander was, dus het logo toonde een Kiwi.

Het huidige logo is om een ​​"hoog geëvolueerde" vorm van kleine vogel zijn. Wel duidelijk, echter veel lijken Verdere ontwikkeling van de Marlboro ontwerp, siert de McLaren raceauto's in de jaren '70 en '80.

Klik hier voor het tweede deel van onze auto logo geschiedenis.Like this post? Please share to your friends: