gids Koper Tweedehands Opel Astra J (2009-2015) – Deze Opel is beter dan de Golf

Grote, solide en betrouwbaar. Wanneer een tweedehands Opel Astra J kun je niet ver mis. Niettemin moeten kopers aandacht besteden aan een paar dingen. Een gebruikte auto kopen gidsen.

Solid Gebruikt met beheersbare gebreken: Opel Astra JSolid Gebruikt met beheersbare gebreken: Opel Astra J Bron: Opel

  • Solide en betrouwbare compacte auto's
  • Breed scala aan motoren en uitrusting
  • Problemen zijn EGR kleppen, en een transmissie
  • De kleine benzinemotor zijn te zwak

Berlijn - Opel Kadett en Astra, die lange tijd de auto's voor het Ruhrgebied was. Praktisch, solide en betaalbaar. Auto's voor de massa. Vanaf 1960 werd vooral de fabriek in Bochum gebouwd voor de cadet, vanaf 1991, de Astra liep hier van de tape. De auto productie in de fabriek in Bochum heeft 2014 geschiedenis, al jaren, is de Astra geproduceerd in Gliwice en Ellesmere Port.

Onze tip: Een vijf-deurs model met een 1,4-liter turbobenzinemotor Onze tip: Een vijf-deurs model met een 1,4-liter turbo benzine Bron: Opel De compacte auto heeft het geen kwaad. Hoewel hij vaak verloren tegen zijn oude rivaal VW Golf 6 in vergelijkende tests in vakbladen. In de gebruikte auto die maar er anders uitziet: Opels compacte kan scoren tegen Wolfsburg - Lange-termijn kwaliteit en duurzaamheid zijn beter. maar de Astra is ook niet vrij van gebreken.

De basis is solide, zolang de houder wacht zijn voertuig, onderhoudt en maakt goed gedrag het terugroepen. Van de meer dan 12.000 auto's die momenteel op mobile.de worden aangeboden, bijna 5.000 worden ingevoegd als een full service geschiedenis en hebben nog eens 12 maanden tot de volgende HU. De één moet plukken.

Er zijn vele mogelijke kleine beschadigingen en deuken op Astra, een goed overzicht is de Astra J forum op MOTOR-TALK. Wij gaan hier naar de meest voorkomende.

Geschiedenis / model verandering

Waar komt Astra, waar een cadet op? In 1991, de Astra vervangt de cadet, maar krijgt intern de typeaanduiding F. Zijn voorganger werd Kadett E. genoemd Voor de eerste keer, de Kadett in 1936 zal worden gebouwd, maar de Kadett A komt pas na de oorlog in 1962 op de markt. De laatste Kadett werd gebouwd 1984-1993. Het tellen van de Kadett en Astra samen, we zijn al in de elfde generatie - of de vijfde generatie van de Astra. De Astra J (tiende geslacht Opel compacte auto, de vierde generatie Astra) kwam 2009 op de markt en is onlangs de Astra K vervangen.

Hier is er een aankoop advies voor de Opel Astra K

Voldoende ruimte achterin: 500-1550 liter laadruimte in de Astra J Veel ruimte op de achterbank: 500-1550 liter laadruimte in de Astra J Bron: Opel Astra Een paar recalls van J moest opgemaakt met in 2010. Auto's in 2011 kreeg nieuwe terugstelveren voor het koppelingspedaal dat onder bepaalde omstandigheden kan breken. Voor modeljaar 2011 heeft de bevestigingsbouten van de stoel rails van de passagiersstoel waren defect. Voor voertuigen met een handgeschakelde versnellingsbak en Hill Start Assist, gebouwd tussen 2010 en 2015, was er software fout die een rem activering na te bootsen. De GTC en OPC van 2016 en 2017 is er een risico van een defecte airbag Zündgemischs.

Iedereen die op zoek naar een voertuig van deze wijnen, moet ervoor zorgen dat de Recalls werden uitgevoerd. In vergelijking met de VW Golf 6, maar het aantal recalls niet laag.

2012 Astra kreeg een facelift en een nieuwe (oude) Body stijl: de vierdeurs sedan. De praktische auto met een aparte kofferbak is populair meer in de zuidelijke landen. In Duitsland, de klant toegang tot de vijfdeurs en stationwagon.

Sinds de facelift schijnt op de grille in een driedimensionale paal, de koplampen hebben een zwarte achtergrond. Achteraan de faceliftmodel verschilt van zijn voorganger inbegrip van chroom stuwing en een herziene voorkant bumper. Alle minderjarige.

Interessant, is het in de motoren. Sinds september 2012, biedt Opel voor frequente reizigers een 2,0-liter turbo-diesel 195 met PS op. De benzinemotor 1.4 krijgt een overboost-functie met 140 pk. Aldus wordt het koppel kortstondig verhoogd 200-220 Nm. Vanaf 2013, de 1,6-liter benzinemotor vervangen door een 115 pk 1,4 liter met zuignappen 87 en 100 pk.

lichaam

Naast de drie en vijf-deur er de Astra Sports Tourer als (uit 2010) genoemde combinatie. 2013 kwam de converteerbare Cascada. De driedeurs Opel zorgt voor een coupe en noemt deze versie GTC.

De OPC-variant waren (en zijn) in in driedeurs GTC De OPC-variant waren (en zijn) alleen in driedeurs GTC Bron: Opel Op de voorstoelen biedt de Astra voldoende ruimte achter het is heel dicht bij. Tijdens de driedeurs GTC, het schuine dak en de smalle ingang te minimaliseren weer het comfort van de achterpassagiers. De vijfdeurs model met 4,42 meter lang en zeker de combinatie met 4.70 meter bieden achter een makkelijke instap en voldoende ruimte voor de koppen. De beenruimte is beperkt, maar ook hier, en de stam had groter in afmetingen voertuig. De vijfdeurs 370 liters, de Combinatie van ten minste 500 liter, bij gevouwen achterbank, zijn er 1.550 liter. Vrijwel alle: de vele planken voor kleine voorwerpen. Welnu, in combinatie: de vlakke laadvloer.

Rust lijkt geen probleem in de Astra, met uitzondering van een paar uitzonderingen. MOTOR-Talker "JacK2003" dalen als algemene defecten alleen die krassen op de lak op het dakrek van de bestelwagen, let op de vooruitzichten.

"Vermogen Cruiser" meldingen van roest in individuele gevallen. "Dit geldt voor de portieren en de achterklep. De deuren rondom de opening voor de bedrading en rond de einlackierte dichtingsstrook onder roestverf bellen kunnen vormen. "In de achterklep bevinden zich soms roest kudde aan de laspunten, de dichtingsstrook en de openingen van de drainage. Ook achter de binnenspatbord roest kan vormen omdat de plaat achter niet beschermd was. Problemen worden afhankelijk van de leeftijd, het lassen van de motor-transmissie subframe en het chassis. "Sommige cosmetische heeft voornamelijk aspecten, maar kan hoge kosten in ouderdom veroorzaken", zegt de Macht Cruiser.

Motor / versnellingsbak

Gedurende de bouw, de Astra J zat op negen benzine varianten tussen de 87 pk en 280 pk en tien diesel-varianten met acht verschillende vermogens tussen 95 pk en 195 pk. Een grotere motor selectie is anders nauwelijks. Adviseren over het algemeen MOTOR-prater in het forum krachtigere motoren. Voor de Astra weegt zelfs in de basisuitrusting 1.4 ton.

De Opel Astra is verkrijgbaar als vijfdeurs, break, notchback draagstoel en driedeurs ( De Opel Astra is verkrijgbaar als vijfdeurs, break, notchback draagstoel en driedeurs ("Coupe") Bron: Opel betrouwbaar, maar carrier motor van 1,6 Ecoflex 115 pk toepassing. Als u een duik nemen in de Astra-J forum één, veel gebruikers raden de 1.4-liter turbo benzinemotor met 120 pk of 140 pk. Frequent put op de ruwe 1.7 CDTI van 130 pk of beter van 2014 tot de laufruhigeren de 1.6 CDTI van 136 pk. Meer kracht en druk zorgt de 2.0 CDTI van 160 pk tot 195 pk.

Maar de motoren lopen niet helemaal zorgeloos. De turbo benzine 1.4 T en 1,6 T hebben de neiging om beeldtrillingen. De meeste hier een software-update is voldoende. Bij dieselmotoren is ingewikkelder: Op korte afstand gebruiken uitlaatgasrecirculatieklep is here (EGR-klep). Vaak is de motor indicatielampjes een paar seconden na het starten van de motor, ga dan maar na ongeveer 30 seconden en later nog eens rijden. De EGR sooty en moet worden vervangen als MOTOR-Talker Chrisidude had meegemaakt. Jul6540 had ook een probleem met de EGR en heeft ze zelfs een video geschoten. De 2.0 CDTI kan de injectoren brengen voor het vastklemmen van een defecte regeleenheid.

MOTOR-Talker Mottek vaststelt dat de 1.4 T met 140 pk in de Astra J absoluut onopvallend genoeg en zuinig te rijden. De 1.6 Turbo J GTC GTC_Andre zal uitvallen. "180 pk klinkt als veel, maar het is altijd iets ontbrak. Anders iets negatiefs betreffende duurzaamheid je leest. "

Benzine motoren tot 115 pk Opel gekoppeld aan een vijftraps handgeschakelde transmissie. 120 PS er zes versnellingen. De dieselmotoren zijn allemaal standaard uitgerust met een zestraps box, optioneel was er voor de 2.0 CDTI een zestraps automaat.

Een transmissie veroorzaakt problemen, de "Manual transmissie voor een maximum van 320 Nm," korte "M32". In de zesbak schade kan optreden omdat de toegestane toleranties niet tijdens de productie voldaan. een Whirring in de vijfde en zesde versnelling kondigt een lager mislukking. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in reparaties. , Zou zijn om te zoeken naar een ander model beter.

onderstel

Veel knoppen op de middenconsole, ouderwetse board computer: Dit is beter Veel knoppen op de middenconsole, ouderwetse board computer: Dit is beter Bron: Opel Volgens TÜV rapport, de Opel Astra J klopt in hoofdstuk schorsing ook. Een as ophanging en stuurinrichting de accountants hebben weinig te klagen. Ook de verlichting en het uitlaatsysteem vallen minder vaak onaangename dan vergelijkbare auto's. As veren en dempers en olieverlies aan de motor en aandrijving maar soms zorgen over. In incontinent motoren, is het vaak om de olie zeehonden. Belanghebbende partijen moeten daarom maken de auto beter op een lift of kijk op de onderkant na sporen van olie.

Met zijn robuuste torsieas achteras met stangenstelsel Watt's, de Astra rijdt comfortabel en sportief. Optioneel is er Adaptivdämpfer. In combinatie met het sportonderstel van Astra was behoorlijk strak en atletisch.

Sommige MOTOR prater als dr.d.b.will of RUEGEN1 hebben problemen met het landingsgestel lawaai. Wanneer u ratelende opgetekend, vooral tijdens het remmen. Maar Opel kon het niet maken.

Acid_Speefight geeft aan dat de achterste remklauwen vast gammeln te laag voor toepassing ergens zoals water, zout en remstof hechten kan zijn. "Het probleem wordt opgelost met een reinigings- en smeren van onderdelen binnen 30 minuten."

Equipment / Beveiliging

Over de bijna zes jaar bouwtijd waren er diverse apparatuur lijnen voor de Astra J. Ze werden Cosmo, Selection, Edition, innovatie of sport genoemd. Meest populair varianten Edition en innovatie waren.

De GTC verkoopt Opel sinds 2012 De GTC verkoopt Opel sinds 2012. Bron: Opel Een deel van de basis zes airbags, ESP, manuele airco en elektrisch bedienbare ramen. Optioneel is er het Adaptive Forward Lighting en de stoelen "Healthy Back Campaign" (AGR), twee handige extra's. Een tip van frequente reizigers en MOTOR-Talker Hallo Zwitserland: "De AGR zetels zijn zeer goed. Ze zijn aangenaam stevig opgevuld, die loont vooral op lange reizen. "In het algemeen worden de Opel zetels stabiel met voldoende zijdelingse steun en een goede afwerking beschouwd.

Verder beveelt de adaptieve koplampen (AFL +). "De AFL is zeer sterk. De helderheid en vooral de verlichting van de weg, ik voel me erg goed. "MOTOR-Talker GTC_Andre denkt dat de Navi600 / 900 is technisch totaal achterhaald. In het algemeen kan de navigatiesoftware problemen veroorzaken en vermindering van het rijplezier aanzienlijk oudere modellen. Vanuit het perspectief van vandaag, de cockpit ziet er verouderd en bediening door de vele knoppen onhandig.

Marktsituatie / prijzen

Praktisch: fietsenrek in de achterbumper Praktisch: fietsenrek in de achterbumper Bron: Opel De Opel Astra is een solide auto met slechts een paar ziekten. Omdat er zijn ergere gevallen onder concurrenten. Hoewel de oudste Astra J zijn pas zeven jaar oud, maar sommige hebben meer dan 150.000 kilometer op de teller.

Goed onderhouden modellen met minder dan 100.000 kilometer en een voltooide chequeboek er van rond 6500-7000 euro. Voertuigen na de facelift met nieuwe motoren, maar dit meer kilometers zal ook beginnen bij 6.500 euro.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de motor en de transmissie geïnteresseerden. De EGR zou moeten werken met pure stadsauto, kan een zes-versnellingsbak niet janken in een hoge versnelling of huilen.

Conclusie / Aanbeveling

Het bereik van Opel Astra J groot. Kijkend naar de ervaring van de MOTOR-TALK gemeenschap om, het moet een 1.4 T of 2.0 CDTI, best met de nieuwe EGR-klep (Diesel) en stille transmissie. We zouden een vijfdeurs model met 140 pk benzinemotor, EGR zetels, adaptive light en lage kilometerstand te kiezen. Tenminste 10.000 euro, maar je moet betalen om te creëren.

Aanbod omvat Astra J op mobile.deLike this post? Please share to your friends: