Vergelijk: Opel Astra J Sports Tourer tegen Astra Sports Tourer K – Nieuw van oud: Duel van Opel stationwagon

Beide zijn praktische stationwagon: Is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer zo veel beter of drijft de fase-out model beter? We vergelijken J en K direct.

Welke Opel Astra is de betere combinatie? In een directe vergelijking van de nieuwe veel doet iets beter - de oude houdt tegen met concurrerende prijzen en geavanceerde technologieWelke Opel Astra is de betere combinatie? In een directe vergelijking van de nieuwe veel doet iets beter - de oude houdt tegen met concurrerende prijzen en geavanceerde technologie Bron: Opel

Rüsselsheim - Het station wagon is de Astra, de meest wachten zowel dealers en Opel chauffeurs. De vijf-deur? Ok, belangrijk. maar op 9 april, het belangrijkste model van de K-serie begint. Meer dan 60 procent wil dat de "Sports Tourer". Is het het wachten waard? We vergeleken voorgangers en opvolgers.

Base en motoren

De Astra K staat op GM's nieuwe D2XX platform en loopt met een volledig nieuwe generatie motoren. Dit bespaart veel gewicht in de basisversie, zijn er 164 kilo. De nieuwe direct ingespoten benzinemotor met 1,0 en 1,4 liter motor is alleen beschikbaar in de nieuwe Astra. De voorganger motoren zijn duurzaam beschouwd en verbruikt op papier een beetje meer.

Een grote mond en onbelemmerd kofferbak hebben beide. Nieuwe biedt meer hoogte, de oude voor meer minimale lengte Een grote mond en onbelemmerd kofferbak hebben beide. Nieuwe biedt meer hoogte, de oude voor meer minimale lengte Bron: Opel Het toont u wanneer de laatste belasting: In de basis-benzinemotor, het verschil is bijna een liter. Ondertussen brandstofverbruik afneemt (15 pk gereduceerd vermogen) van 6,6 liter / 100 km tot 5,7 l / 100 km op de basis dieselolie 4,1-3,8 liter / 100 km.

De diesel- en benzinemotoren van de nieuwe generatie met 1,6 liter geleid Opel aan het einde van 2012, een voorganger. voor de 2,0-liter turbo-diesel (200 pk) Opel Astra in K is geen vervanging in het programma geweest. Hiervoor is de 1,6-liter turbo benzinemotor levert nu 200 pk.

binnenland

De Astra Sports Tourer K meet slechts een paar millimeter langer dan zijn voorganger. Op de achterbank, deze millimeters als werelden voelen: De ruimte overtreft zelfs die van de angejahrten Insignia. Op de voorste zitplaatsen van de Astra K fungeert ook royaal. De "J" treedt relatief "geblokkeerd" met voorzetraam aan de A-stijl en tot ver in het inwendige van het dashboard.

Deep Cross Opel veranderde het operationele concept: waar men graag campagne de oude Astra met "één knop, één functie" verwijst Opel nu en duidelijkheid. Visueel is de nieuwe aanpak, functioneel als maar we zien geen echte nadelen in de J-cockpit. de Astra K is veel mooier hedendaagse geanimeerde on-board computer display.

Beide bestelwagens schijnen terug in de hoofdruimte, en in beide Opel verbleven op een Laadruimte zonder ruimterovend hoek en nissen. Kleine dingen verdwijnt in zijvakken of onder de laadvloer. maar op Astra J het niet direct aan het werk, opbergen de afdekking van de bagageruimte daar. Het nieuwe is enigszins variabel door de (helaas slechts toeslag) drie deelbare achterbank (anders en Astra J: 60:40).

De Astra K vat waar het telt op de Kombi, nominaal 40 liter meer. De laadrand nauwelijks merkbaar twee centimeter onder de laadruimte is maar liefst 10 centimeter hoger. In het vak lengte anderzijds wint J, maar slechts enkele millimeters.

Cockpit van de Opel Astra Stationwagon: De chique, rode sfeerverlichting niet vergis over de vele knoppen en de ingebouwde A-stijl aan de overkant Cockpit van de Opel Astra Stationwagon: De chique, rode sfeerverlichting niet vergis over de vele knoppen en de ingebouwde A-stijl over Bron: Opel

uitrusting

Zeker, de Opel Astra Sports Tourer K verder met de nieuwste infotainment vanaf april. "Intellilink" systemen al waren er al in de voorganger, maar tegen veel hogere prijzen. In de editie uitrusting van het touchscreen met navigatie kosten in de toekomst, bijvoorbeeld, 980 euro minder. Dit komt omdat Opel bevat het nieuwe model vanaf het tweede apparatuur, de basistechnologie als standaard. Zelfs op het hoogste niveau kunt u nog steeds besparen 110 euro. De OnStar telematica dienst is er in de toekomst uit Edition standaard, maar het kost altijd 490 euro extra.

De basisuitrusting breidt Opel bij K-combi. Bijvoorbeeld, een Hill Start Assistant (Eerder in het pakket 190 euro), een derde achterste hoofdsteun (voorheen het interieurpakket 150 euro), LED dagrijlichten (voorheen 150 euro) en LED indicatoren.

Prijzen voor orthopedische zinvolle zetels blijven hetzelfde: 390 euro voor de bestuurdersstoel of 685 euro voor het paar. Raar maar waar: Terwijl de prijzen voor rubber vloermatten niet veranderen, Opel verdubbelde de kosten van de tapijten van 50 tot 100 euro. Een geur diffuser (50 euro) het niet voor de Astra J. pakket van de roker kost nog steeds 20 euro.

Jammer: De nieuwe Astra Opel geïntegreerde fietsendrager FlexFix is ​​niet meer beschikbaar (voorheen 790 euro). Het aandeleninkoopprogramma percentage was niet meer dan 15 procent, aldus Opel. In plaats van de vorige variabele xenon AFL-licht, is er een LED-matrix verlichtingssysteem in de toekomst. Hoewel dit misschien flitsen groet volgorde als KITT - Hoe slecht het oude systeem was het niet.

Banden: De K bespaart operationele kosten

Wie voor de Astra Sports Tourer Reservewiel behoeften, Notities: Ze zijn vrij duur, omdat Opel gebruikt nogal ongebruikelijk maten. Dat verandert als K. Het voorbeeld van de Astra Sports Tourer Edition is de 205/55 R16 205/60 R16 plaats. Wanneer ContiPremiumContact 2 meer dan 20 euro prijsverschil per band (60 in plaats van 82 euro).

bedrijfswagen

In plaats van de vroegere commerciële pakketten, Opel besloten om de nieuwe Astra voor zijn eigen bedrijf apparatuur lijn met lagere catalogusprijs en de goedkope "upgrade". Achtergrond: bedrijfswagen klanten die belasting betalen over hun auto om één procent van de catalogusprijs, profiteren niet van dealer kortingen. Voor hen zal de Astra aantrekkelijker in de toekomst.

Real Prijzen: Wat kun je nog redden?

Aan het einde van de Opel Astra is niet met de combinatie model verandering. De vier-deurs Astra sedan, de coupe en GTC convertible, de Cascada voorlopig blijven worden gebouwd Aan het einde van de Opel Astra is niet met de combinatie model verandering. De vier-deurs Astra sedan, zal de coupe GTC en de converteerbare Cascada voorlopig nog te bouwen Bron: Opel

We moeten controleren met een Berlijnse Opel dealer: Nieuwe Astra Stationwagon hij kan niet bestellen. Het biedt haar presentator en dag registraties van 15.990 tot Euro. Hiervoor is er een wagon met 1.4 liter turbo benzinemotor (120 pk) in de editie apparatuur. Vergelijkbare exemplaren kosten bij mobile.de ingeschreven voor de dag ongeveer 16.500 euro. De laatste lijst prijs van deze variant overigens was 22.070 euro.

De opvolger van de nieuwe 1.4-liter turbo motor heeft 125 pk en is alleen beschikbaar vanaf april de handelaren. Nieuwe auto makelaars bellen Edition configuratie 17.700 euro op, bij een catalogusprijs van 22.310 euro. Met hun plaatselijke dealer prijzen zijn waarschijnlijk iets hoger zijn.

conclusie

De Astra K Combi kan veel dingen doen een beetje beter: het biedt meer interieurruimte en de zitplaats van de meer belangrijke bestuurder, op papier meer zuinige motoren, infotainment en technologie zijn meer modern.

Wie hecht belang aan de OnStar telematica service, moet J, die al zo weinig Astra vinden; Opel biedt ook de technologie die tot nu toe voor het upgraden.

Een goede, functionele combinatie, echter, de voorloper is zonder twijfel toch - een goede duizend goedkoper en nu beschikbaar en op dit moment (in de onderhandelingen). Zodra de nieuwe is de handelaren, de prijzen voor J-plooien dreigen te krimpen. De selectie van bijna nieuwe auto's, maar ook.

Opel Astra Sports Tourer: Eerste Test, data, prijzen

Opel Astra Sports Tourer J & K: Specificaties

modelOpel Astra Sports Tourer JOpel Astra Sports Tourer K
totale lengte4698 mm4702 mm
wielbasis2685 mm2662 mm
hoogte 1535 mm1510 mm
Breedte incl. Buitenspiegels2013 mm2.042 mm
draaicirkel11,40 m11.05 m
romp500-1550 l540-1630 l
hoogte dorpel640 mm624 mm
Laadbak lengte min / max1069/1835 mm 1,065 / 1,872 mm
Laadruimte hoogte boven de zeespiegel. achteras721 mm822 mm
Leeggewicht, basisversie1437 kg1273 kg
Payload basisversie573 kg557 kg
Aanhangwagenremmen gebaseerde diesel1300 kg1403 kg
0-100 km / h (J: 1.4 Turbo 120 pk, K: 1.4 Turbo 125 pk)11,2 s9,9 s (start / stop)
Vmax (J: 1.4 Turbo 120 pk, K: 1.4 Turbo 125 pk)190 km / h205 km / h
Verbruik / CO2 (J: 1.4 Turbo 120 pk, K: 1.4 Turbo 125 pk)5,9 l / 100 km / 138 g / km5,1 l / 100 km / 117 g / km
Basisprijs volgens akt./letzter lijstVan 18.360 EUR (1,6 liter, 115 pk)Vanaf 18.260 euro (1,4 liter, 100 pk)

Tot eind februari Opel produceert de laatste Astra Sports Tourer, zal de productie worden overgeschakeld naar het nieuwe model Tot eind februari Opel produceert de laatste Astra Sports Tourer, zal de productie worden overgeschakeld naar het nieuwe modelLike this post? Please share to your friends: