Porsche 911 GT2 RS (2018) in de test: Eerste rit, technologie – versägt De 911, de super sportwagen

Zo snel, zo luid, zo heerlijk ruw: De 911 GT2 RS is de kroon in Porsches penalty serie. Eerste rit in een 911 die zelfs super sport heel los wegboxt.

De Porsche 911 GT2 RS is achterwielaandrijving Porsche momenteel snelst - voor de super sportwagen 918 SpyderDe Porsche 911 GT2 RS is achterwielaandrijving Porsche momenteel snelst - voor de super sportwagen 918 Spyder Bron: Porsche

Portimao - Soms is er gewoon moet een verbrandingsinstallatie voor de speciale momenten en bijzondere auto's. Een rit zonder batterijen, supercondensatoren of elektromotor. Zonder alles wat de auto moeilijk of ingewikkeld maakt. Gewoon een monsterlijk krachtige benzine, zonder toeters, maar met veel oomph.

Dus een auto nu komt van Porsche. "Eindelijk," men zou kunnen noemen - en denk dan aan alle prachtige GT en RS-modellen. Zijn er lang geleden. Dit is toch vooral hier. Voor de 911 GT2 RS zet elke auto's in de zak, meer in het bijzonder, de zuiger zak. De kleine en grote sukkels die Stromer en hybriden die hyper- en super sportwagen, al de snelste auto's "van alle tijden".

Zeker, waarvan sommige krachtiger (nog) niet, wat gaat u rechtdoor sneller. maar: Uiterlijk op de Nordschleife van de GT2 RS is voorbij. Een ronde duurt met de juiste driver slechts 6: 47.3 minuten. Ter vergelijking: de Porsche 918 Spyder 6:57 minuten Lamborghini Huracán-performance 6: 52.01 minuten.

Porsche 911 GT2 RS: Racing-straf voor de weg

Voor die Porsche had niet eens om de straf uit te vinden. Het recept is eenvoudig en bewezen. In GT2 RS gaat over veel prestaties, laag gewicht en fine tuning. De basis van sportwagen bouw, om zo te zeggen. Toch is deze auto nauwelijks voelt na een Schwabinger Flanier-911th Omdat de ingenieurs hebben zich ontwikkeld tot het dagelijkse leven van de GT2 RS uitdagingen en veel van het spoor.

In miami blauwe Porsche 911 GT2 RS op de snelweg: Nogmaals, het werkt prima en kan draaien voor al zijn kracht In miami blauwe Porsche 911 GT2 RS op de snelweg: Nogmaals, het werkt prima en ondanks al zijn misschien Bron uitvoeren: Porsche Dat betekent niet dat het niet werkt in de stad, op de snelweg of de snelweg 911th Het recht slaagt ook verrassend goed - ondanks hardere veerconstante, semi slicks kooi in de achterzijde. Maar het ontbreekt elk comfort. Remblokken wrijf horen op de keramische schijven, de band plukken het asfalt van kleine stenen. Het craquelé en gerammel tegen nauwelijks geïsoleerde plaatstaal en kunststof onderdelen. gonst en sist van achter de turbo Boxer, alsof hij naast zit aan u.

Nee, de GT2 RS is niet een dagelijkse bestuurder met sportfaciliteiten waar je leuke dingen praten op 180. Aangezien u al brullen. Gelukkig, hij is niet een auto waar je wilt praten in dit tempo. Praten laten aan de straf. Hij zegt precies wat er gaande is: Of het opladen druk wordt toegepast wanneer de macht komt. En als de traction breekt.

"Alles behalve een gechipter Turbo"

Dit gebeurt zeker als je laat het rippen. Te smal geremd in de bocht te vroeg in het gas, zelfs achteren glijden zijwaarts. Geen wonder: In de 911 GT2 RS 700 pk meet achterwielaandrijving. Dat maakt deze Porsche geboren in 2017 niet te Downey van de impact van de 911 turbo's in de jaren 1980. Maar nogmaals: Zevenhonderd horsepower naar de achteras! Dit zou slechts zeer gedoseerd rijden grappen normaal begaafde chauffeurs.

De 3,8-liter boxer van de GT2 is gebaseerd op de huidige top model. Echter, series leider Andreas Preuninger benadrukt: "Dit is allesbehalve een gechipter Turbo" Alleen met een nieuwe software, zal deze prestatie niet laten realiseren.

Porsche geïnstalleerde nieuwe zuigers en grotere VTG turbo. Daarnaast is er een herziene Ansaugktrakt en Wasseraufspritzung voor de intercooler. De vuldruk toe van 1,3 (911 Turbo S) tot 1,55 bar (GT2 RS). 3,8 liter bokser in de Porsche 911 GT2 RS 700 pk, 750 Nm koppel 3,8 liter bokser in de Porsche 911 GT2 RS 700 pk, 750 Nm koppel bron: Porsche

Ondanks de grote turbo's en netjes Pressure: De zes-cilinder in zijn prestaties GT2 ontwikkelde lineaire. Tussen tweeënhalf en viereneenhalf duizenden omwentelingen overtreft de maximale koppel van 750 Nm in de transmissie. Na dat, echter, zijn kracht afneemt nauwelijks. De boxer draaien flink tot 7200 reizen. Theoretisch zou de auto 360 km / h snel rijden. Porsche regelt uit bij 340 stuff. Voor de banden.

Lichtgewicht constructie en aërodynamica de 911 GT2 RS

De Michelin Semi Slicks stok goed als ze de temperatuur. De GT2 moeten deze banden, omdat iedereen Straßenpneu zou worden overstelpt met zijn kracht. Zelfs dus het werkt gewoon nauwelijks: De ESP-lampje knippert, zelfs in de derde versnelling, ondanks de beperkte slip differentieel en 325er- breedte. Porsche stemt de helpers, maar naar beneden, zodat zij zich bezighouden voorzichtig en niet vervelend.

Alle wielen staan ​​tijdens de ontwikkeling van de vraag. Als een effectief middel om veel van de macht aan de weg te brengen. Porsche besloten tegen de schroefas en dus minder gewicht. 50 kilo bespaart deze interpretatie. Meer kilo verantwoord in het lichaam, wielen, ramen en interieur. Ondanks kooi adaptieve dempers en achteras van de GT2 RS weegt 1470 kg, idealiter. Een 911 GT3 RS (pre-lift) weegt slechts één talent minder.

Echt geweldig GT2 RS wil, maar alleen door zijn stem. Porsche is een starre lagering die echt elke steentje in het stuurwiel erspürbar te maken. Die zelf gemeten door de Elfer standaard veel precisie en perfecte feedback. kan snel rijden met zo'n auto op alle. zodat professionals records breken.

De 911 GT2 RS klotste de Nurburgring Nordschleife in 6: 43,7 minuten De 911 GT2 RS klotste de Nurburgring Nordschleife in 6: 43,7 minuten Bron: Porsche

conclusie

De GT2 RS is geen auto voor de ijssalon, maar één voor de race track - en misschien voor de heenweg. Voor dagelijks de GT2 RS is te rauw, te strak, te luid. Zijn remmen grip pas echt als ze nog heet zijn. En koude banden mogen niet naar je luisteren.

Zo weinig compromissen meestal niet meegeteld straf vandaag. En dat is wat maakt dit zo groot. Als je hem scherp te rijden, laat hij de achterkant van zijn gloeiend hete man Kats door de open uitlaatklep. En hij is leuk al op de snelweg en de snelweg. Zijn volledige potentieel, blijkt echter deze uitzonderlijke Porsche alleen op het circuit.

Specificaties Porsche 911 GT2 RS

 • Aandrijving 3,8-liter zes-cilinder, twee VTG turbochargers
 • Vermogen: 700 pk (515 kW) bij 7000 omw / min
 • Koppel: 750 Nm bij 2.500-4.500 omw / min
 • Transmission: 7-speed dubbele koppeling
 • 0-100 km / h 2,8 s
 • 0-200 km / h 8,3 s
 • De topsnelheid van 340 km / h (beperkte)
 • Verbruik: 11,8 l / 100 km (NEDC)
 • Lengte: 4.549 m
 • Breedte: 1.880 m
 • Hoogte: 1.297 m
 • Wielbasis: 2453 m
 • Gewicht: 1545 kg (EU-norm, met inbegrip van de bestuurder en vloeistoffen.)
 • Trunk: 115 l
 • Basisprijs Porsche GT2 RS: van 285.220 euro

Van nu af aan, sturen we onze beste nieuws een keer per dag via Whatsapp en Insta. Klinkt goed? Lees dan hier hoe je kunt inschrijven. Het duurt slechts 2 minuten.Like this post? Please share to your friends: