Toyota Rav4 Hybrid: Test, verbruik, prijs – Deze hybride opsteekt driver

Een redelijk dikke SUV met een milde hybride aandrijving - dit is een contradictie of een prachtige symbiose? Het resultaat is zeker de moeite waard een tweede blik.

Eerste rit in de Toyota Rav4 Hybrid: de compacte SUV rijdt zacht en zelden vervelend op hoge snelheidEerste rit in de Toyota Rav4 Hybrid: de compacte SUV rijdt zacht en zelden vervelend op hoge snelheid Bron: Toyota & Mario von Berg

Barcelona - Nou, na al, Toyota! De nieuwste hybride in het programma uit te voeren beter en stiller dan de kleine en compacte auto voor hem. niet zo vertellen tv-commissarissen in de reclame. Maar de rechter voet volgt de snelheid nu veel beter. En niet alleen het lawaai.

De Rav4 is de eerste hybride in Duitsland, kan een ernstig volgelingen te trekken: 1.650 kg zijn er met vier-wiel, 800 zonder De Rav4 is de eerste hybride in Duitsland, kan een ernstig volgelingen te trekken: 1.650 kg zijn er met vier-wiel, 800 zonder bron: Toyota Still, die willen genieten van de nieuwe Rav4 hybride, die moet ten minste Prius rijden. Adrenalin daar ergens, hier regeerde gevoelige elektronica. Zachtjes, met gevoel - en plotseling de Rav4 hybride begint te roepen en te verleiden. Onnavolgbaar comfortabel, stil en soepel. Alleen een kickdown drijft de Atkinson motor in onfatsoenlijk hoge snelheden. Dan is het over met de rest. So far, so hybride en bekend sinds de eerste Prius.

Toyota leidt de hybride aandrijving voor een facelift van de Rav4. De compacte SUV krijgt de Mickey Mouse neus, pardon, het merk gezicht van zijn broers en zussen. Er zijn ook een stijver chassis, een stevigere suspensie, betere geluidsisolatie, fijnere materialen en de nieuwe assistenten. Op de verdiensten van de Rav4 verandert er niets: helder lichaam, veel ruimte voor en achter en in de kofferbak. Een solide familie kasteel.

Rijden onder de standaard verbruik

Maar, zoals de hybride aandrijving past in deze auto? Hij verhoogt aanvankelijk het gewicht van de toch al niet gemakkelijk Rav4 meer dan 1,6 ton. De boot omvang afneemt 547-501 liter. Er zijn geen voorwaarden. Daarom Toyota pakte de grote oplossing: in plaats van de kleine Prius machine is voorzien van de beroemde Lexus Benzine meer dan 2,5 liter en 155 pk. De prestaties van het systeem van de aandrijving is 197 PS - dat is genoeg voor een snelle verkeer gestart of 100 kilometer per uur na 8,3 seconden. De beroemde heuvel afdaling modus vervangen door Toyota zes gesimuleerde versnelling fasen. Aldus kan de sterkte van het herstel worden geregeld.

Hybride technologie voegt gewicht tot 1,6 ton, de stam krimpt Hybride technologie voegt gewicht tot 1,6 ton, de kofferbak krimpt Bron: deze Toyota Alle voelt in Rav4 niet sportief, maar niet traag. De directe besturing en goede remmen kan het zware gewicht vergeten. Bij het consumeren van de oude Prius wijsheid geldt: De hybride onderwijst de bestuurder. In de stad rijden snelheden en zonder verlopen de standaard verbruik van 4,9 liter per 100 kilometer kan gemakkelijk ondergraven worden. Wie gaat de Rav4 echter drukke, betaalt het op het tankstation.

Pluspunten: Het geluidsniveau van de beperkingen die inherent zijn aan de huidige belasting op hoge snelheid Atkinson motor Toyota is aanzienlijk verminderd. De typische zaagtand dat hij vrijwel alleen bij vol gas te horen, maar niet op een constante rijweg rijden. Dus het leven is goed, en ja, het draagt ​​ook bij aan het onderwijs in - maar al te vaak men niet wil horen. Veel aangenamer om de opdracht te laten op langere etappes de adaptieve distance control en een rustig gesprek te leiden met een snelheid van 140.

Alsjeblieft, niet diesel kopen

Als je echt wilt, kan de Rav4 kopen met een dieselmotor. maar dan zonder alle wielen of automatisch - beide niet langer bestaat in de diesel. In plaats daarvan, de Rav4 Toyota de eerste hybride in Duitsland, kan een ernstig volgelingen te trekken en optioneel met vierwielaandrijving. Voor deze, de Japanse installeert een extra elektromotor met 50 kW op de achteras, die gaat branden wanneer dat nodig is. Prestaties van het systeem niet te verhogen, omdat de motor zijn kracht rechtstreeks ontleent aan de hoofdaandrijving.

Meer leer, een nieuwe display: Het interieur ziet er goed uit Meer leer, een nieuwe display: Het interieur maakt een goede indruk Bron: MOTOR-TALK Rav4 potentiële aankomen bij de hybride of andere manier in de toekomst nauwelijks voorbij. Hij is de meest krachtige motor, maar de kosten (voorwielaandrijving) zelfs 300 euro minder dan een benzinemotor met automatische transmissie en vierwielaandrijving. Of 1.200 euro meer dan een diesel met handmatige schakelaar en erger apparatuur. Zelfs de wizard Package "veiligheid Sense" kost 550 euro minder dan in benzine of diesel motor in de hybride.

In de wedstrijd, maar pure Nitro kosten iets minder: Goede 2.000 EUR is de Rav4 hybride, bijvoorbeeld over de Hyundai Tucson (177 pk met dubbele koppeling). Bij Mazda is er de CX-5 met 160 pk, vierwielaandrijving en automatische 1.800 euro goedkoper dan de Toyota. Maar dan heb je niet hybride aandrijving - en de eigenschappen ervan, waarvan is aangetoond dat door deze reis, kan absoluut een SUV te verbeteren. Hoewel niet voor iedereen.

Toyota Rav4 hybride: Specificaties

 • Benzine Motor: 2,5-liter viercilinder benzinemotor (Atkinson)
 • Benzine motorvermogen: 155 pk (114 kW)
 • Max Koppel:. 206 Nm b. 4400-4800 U / min
 • Elektrische motor: 105 kW
 • Max. Koppel: 270 Nm
 • Aanvullende motor wielassen: 50 kW
 • Systeem Vermogen: 145 kW (197 pk)
 • Transmissie: planeetdrijfwerk (continu variabele automatische)
 • Batterij: Ni-Mh, 1,59 kWh
 • 0-100 km / h: 8,3 s
 • Topsnelheid: 180 km / h
 • Verbruik: 4,9 l / 100 km; Wheel drive: 5,0 l / 100 km (NEDC)
 • CO2: 115 g / km (four-wheel: 117 g / km)
 • Lengte: 4605 m
 • Breedte: 1.845 m
 • Hoogte: 1.675 m
 • Wielbasis: 2,66 m
 • Leeggewicht 1625 kg (four-wheel: 1.690 kg)
 • Toelaatbaar gewicht: 800 kg (2WD) /1.650 kg (4WD)
 • Trunk: 501-1633 l
 • Prijs: vanaf 31.990 euro
 • Basisprijs Toyota Rav4: 27.990 euro
 • Openstelling van de markt: 2016/01/29
MOTOR-TALK editor Björn Tolksdorf en de Rav4 hybride MOTOR-TALK editor Björn Tolksdorf en de Rav4 hybrideLike this post? Please share to your friends: