Toyota Hilux 2016: Rijden rapport, testen en technische gegevens – De Hilux heeft een reputatie hoog te houden

Sinds 48 jaar, Toyota bouwt de pick-up Hilux, nu de achtste generatie komt naar Europa om de legende van onverwoestbaar all-rounder voort te zetten. Kunnen ze?

Anderhalf jaar na de lancering van de achtste Toyota Hilux in september komt eindelijk naar Europa. Andere markten waren gewoon belangrijker. We waren in staat om een ​​van de eerste nieuwe linkse besturing Hilux bewegen in Zuid-AfrikaAnderhalf jaar na de lancering van de achtste Toyota Hilux in september komt eindelijk naar Europa. Andere markten waren gewoon belangrijker. We waren in staat om een ​​van de eerste nieuwe linkse besturing Hilux bewegen in Zuid-Afrika Bron: Jens Koch voor Toyota

Windhoek / Namibië - De Toyota Hilux wordt vaak geroemd als zijnde vrijwel onverwoestbaar. De mid-size pick-up truck van Toyota, zegt ontwikkelaar Hiroki Nakajima, werd gebouwd voor wilder omgevingen dan Europa. Geïntroduceerd in 1968 als een licht bedrijfsvoertuig en is sindsdien een totaal van acht generaties van de Hilux gebouwd, helaas, mobiliseerde niet alleen boeren, bosarbeiders of het kinderdagverblijf operaties.

De stabiliteit maakte de Toyota Hilux vroeg om te Voertuig van de keuze voor de rebellen, piraten en legers over de hele wereld. De oorlog tussen Libië en Tsjaad (1986-1987) was een zogenaamde "Toyota War" in het verhaal. Afghanistan, Nicaragua, Somalië, Ethiopië, Irak en Syrië laatste - Toyota's gemakkelijker te pick-up, wendbaar, snel en stoer, is een veelgevraagd militaire uitrusting in elk problemen plek.

Gelukkig zijn er ook rustig gebruikers, zoals liefdadigheidsinstellingen, expeditie teams en gewone mensen die leven ausentwickelter transportsystemen. Ongeveer 18 miljoen exemplaren verkocht sinds Toyota 1968

De reputatie van de onverwoestbare

MOTOR-TALK editor Björn Tolksdorf met de nieuwe Toyota Hilux MOTOR-TALK editor Björn Tolksdorf met de nieuwe Toyota Hilux Bron: Jens Koch voor Toyota

Wat kan deze auto te weerstaan, het Britse programma "Top Gear" 2006 getest met een knipoog. In twee afleveringen, het team onder leiding van Jeremy Clarkson geprobeerd om een ​​18-jarige Hilux komen met 300.000 kilometer op de teller brak.

Ze gingen dus tegen een boom, begraven de auto in de zee, zet deze dan op het vuur en nog veel meer. Maar met de hulp van wat olie en een moersleutel Toyota weer sprong altijd.

Terug naar vandaag: The geproduceerd in Zuid-Afrika de achtste generatie Hilux komt in september 2016 eindelijk naar Europa. In andere delen van de wereld is het al verkocht rechtse besturing. En ze heeft een reputatie hoog te houden.

Op het uitgangspunt is niet veranderd. Het lichaam met enkele extra of dubbele cabine zit op een ladder gestel boven de straat, om achterwielaandrijving en een laadruimte. Waarvan de lengte afhangt van de cabinestructuur. All-wheel drive is beschikbaar als een optie.

De nieuwe Hilux, zegt de heer Nakajima, heeft men zelfs ontwikkeld zijn legendarische robuustheid, met een stijver en massiever leadframe alsmede 120 aanvullende lasnaden. Een afsluitbare vierwielaandrijving met optionele reductie verhoogt de off-road-capaciteiten.

Meer comfort en technologie

Op de SUV trend moest Toyota om te reageren, omdat de (niet helemaal) nieuw licht SUV graven van de traditionele pick-ups sommige klanten. Daarom is de nieuwe Hilux was comfortabeler en veiliger. Maar doet dat voor Hilux? zoals de goede isolatie, het houdt het lawaai van nieuw ontwikkelde 2.4-liter dieselmotor (150 pk) met ingang van het interieur van het hotel. Het rijcomfort van soft-aangepaste "Comfort" versie is opmerkelijk voor een achterwielaandrijving met vaste assen met bladvering achter.

Camera-gebaseerde met Toyota "Safety Sense" systeem met rijstrookveranderingsassistent, bewaakt noodremsystemen en verkeersborden erkenning is een, kan echter weinig in regio's zoals Zuid-Afrika te doen. Verharde wegen, zelfs met sporen, zijn er nog lang niet overal. Hebben voorliggers wervelde veel stof in de lucht, de camera ziet niets toch.

Bovendien, Waar is de elektronica, kan de elektronica breken. Een start-stop-systeem (400 euro) in de woestijn is niet alleen absurd, het is ook. Liefdadigheidsinstellingen vervloeken al meer dan elektrisch bedienbare ramen, horen we. Het gebouw Toyota van de "Duty 4x4" versie van een standaard. Voor de Europese markt, althans waar de dichtstbijzijnde Authorized Service Center is nooit ver weg.

Moderne elektronica, goed en wel - maar om de stoffige hellingen in Namibië te gebruiken, de camera-gebaseerde Moderne elektronica, goed en wel - maar om de stoffige hellingen in Namibië te gebruiken, de camera-gebaseerde "veiligheid Sense"Componenten niet veel Bron: Jens Koch voor Toyota

Grote diesel uit 2017

In landen als Namibië zou kunnen zijn de 80 liter tank de Europese Hilux niet eens vullen aarzeling. De brandstof bevat lokale veel zwavel, moest de gevoelige Euro 6 emissiebeperkingscontrolesysteem beschadigen. Onze consumptie op woestijn hellingen, zand en puin: ongeveer 11 liter per 100 kilometer, onder deze omstandigheden volkomen terecht. Het brandstofverbruik (6,8 l / 100 km) of niet.

Bij het schakelen naar vierwielaandrijving werking van de krachten duidelijk hoorbaar voor de vooras. De grote Hilux gaat off road overal goed - zolang hij heeft genoeg ruimte en de bestuurder overzicht en nerveus reserves. Hill Start Assist, vermindering en slot zijn verkrijgbaar in all-wheel-Hilux aan boord en manoeuvreren tussen de rotsen en gaten in de grond te vergemakkelijken.

Af en toe wilden we nog meer koppel. Dit is Toyota van 2017 tot en met de 2.8-liter diesel uit de Land Cruiser aanbod. Niet heel overtuigend: Als u wilt om snel te schakelen naar een lagere versnelling op een helling en weet niet zijn shift tracks tijdens de slaap, eindigt soms in omgekeerde volgorde. Met de snelle Aisin zes-traps automaat kan niet gebeuren. Zelfs anders, het is de meest comfortabele keuze, maar drijft de prijs in Duitsland ten minste 38.270 euro.

Conclusie: De Hilux is nog steeds de Hilux. 20 jaar heeft een nieuw en dikker leadframe minste, zegt Toyota - Ook in de jungle of in de woestijn. Met alle beschikbare in onze eerste-wereld elektronica van de pick-up is goed, zelfs een levensstijl voertuig. Iedereen die wil hem op humane wijze te gebruiken, maar neem voor vreedzame doeleinden, maar bereikt voor de "plicht" apparatuur en doseert met achteruitrijcamera, touch screen of automatische klimaatregeling. Dan kun je baobab hout zongedroogde kiezen uit de woestijn met deze pick-up op elk gewenst moment. Zoals altijd.

Toyota Hilux Specificaties

de eenvoudigste

 • Motor: 2.4L viercilinder Diesel
 • Vermogen 150 pk (110 kW)
 • Koppel: 400 Nm b. 1600-2000 U / min
 • Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak
 • 0-100 km / h: 13,2 sec
 • Topsnelheid: 175 km / h
 • Verbruik: 6,8 l / 100 km
 • CO2: 178 g / km
 • Lengte: 5.33 m
 • Breedte: 1,80 m
 • Hoogte: 1.795 m
 • Wielbasis: 3085 m
 • Gewicht: 1,700 kg
 • Trekvermogen: 3.200 kg
 • Single Cab truck bed: 2,3 m x 1.645 m
 • Extra Cab truck bed: 1,81 m x 1.645 m
 • Double Cab truck bed: 1.525 m x 1.645 m
 • Base Prijs: 24.590 EUR
 • Openstelling van de markt: september 2016

automatisch & vierwielaandrijving

 • Transmissie: zestraps automatische koppelomvormer
 • 0-100 km / h: 12,8 sec
 • Topsnelheid: 170 km / h
 • Verbruik: 7,8 l / 100 km (. 7,2 m Start / Stop)
 • CO2: 204 g / km (189 m start / stop).
 • Gewicht: 2,095 kg
 • Base Prijs: 38.270 EUR
 • Mart Start: september 2016
In het terrein van een reductie, een schakelbare barrière evenals Bergan- en Hill Descent Control hulp bij het manoeuvreren In het terrein van een reductie, een schakelbare barrière evenals Bergan- en Hill Descent Control hulp bij het manoeuvrerenLike this post? Please share to your friends: