Audi A4 B7 / 8E (2004-2008): Used Car Buyers’ Guide – Robuuste Audi met jonge teven

Sportief en praktisch. Maar solide? De Audi A4 B7 is de droom van alle handelsreiziger en had een goede keuze. Maar twee fouten kunnen kostbaar zijn.

Audi A4 B7: Iedereen die geïnteresseerd is in de middenklasse zal zeer waarschijnlijk het meest waarschijnlijk een Avant met dieselAudi A4 B7: Iedereen die geïnteresseerd is in de middenklasse zal zeer waarschijnlijk het meest waarschijnlijk een Avant met diesel Bron: Audi

  • Breed scala aan motoren en uitrusting
  • Problemen met distributieriem en voedingspompen
  • CVT geen goede keuze

Berlijn - met de A4 B7 / 8E 2004 Audi raakte de zenuw van de tijd. Vergeleken met zijn voorganger, de ontwerpers verscherpt de voorzijde. Smalle koplampen en achterlichten, en wordt een beetje te vaak enkel raamradiator keel maakte de A4 Zelfs wanneer hij snel. Afgezien van het uiterlijk, de ingenieurs kwamen tot een beter rijgedrag met een nieuwe voor- en achteras.

De Audi A4 was en is vooral populair bij handelsreizigers, zoals kilometers scrubber met één procent belasting. In ongeveer 70 procent van alle voertuigen, een dieselmotor onder de kap, de auto vaak wankelde in een korte tijd, vele kilometers uit. Voordeel: ingevulde onderhoudsboekjes en warm aangedreven motoren. Nadeel: Sommige modellen hebben een hoge kilometerstand en werden geslagen in de linker rijstrook snelweg op volle toeren.

Audi A4 B7: Cockpit: Veel hier niet gewijzigd ten opzichte van de vorige Audi A4 B7: Cockpit: Veel hier niet gewijzigd ten opzichte van de vorige bron: Audi Van de 3.800 A4 aangeboden op mobile.de momenteel ongeveer 800 auto's zijn full-service geschiedenis en hebben minder dan 150.000 km op de teller. Het is belangrijk op te halen uit de goeden, want er zijn veel kleine eigenaardigheden op A4. Een diepe overzicht geeft de Audi A4 B6 en B7 forum om MOTOR-TALK.de. We gaan hier om de meest voorkomende problemen en fouten.

Geschiedenis / model verandering

De eerste A4 (B5), opgelost in 1994 van de Audi 80, gevolgd door de 2000 en 2004 B6 B7. Zag de A4 oorspronkelijke vorm met een smalle grill en grote koplampen nogal chubby van Audi veranderd in de optiek van de derde generatie (B7) dramatisch: in aanvulling op de smallere koplampen en achterlichten, maar ook geruild de grille. Voor het eerst A4 kreeg de single frame grille, de A4 3,9 centimeter langer en breder 6 mm.

Binnen echter weinig veranderd totdat de nieuwe stuurwiel, de stoelen en de instrumenten. Scoffers wijzen de B7 derhalve een kleine facelift B6. De B7 stapte in zijn vier jaar bouwtijd slechts kleine boosters en in 2008 was al losgemaakt van de B8.

De grootste veranderingen zijn niet zichtbaar op het eerste gezicht, zijn ze vast te zitten onder de plaat: The stabiele aluminium vooras weegt ongeveer acht kilo minder dan zijn voorganger, de achterwielen opknoping van een trapeze-onafhankelijke ophanging. Vergeleken met zijn voorganger, de B7 trekt daarom veel gemakkelijker. De veiligheidsingenieurs toegenomen middels een bijgewerkte ESP en tweetraps airbag stoel aanwezigheidsdetectie. Voor het eerst werd een regen sensor gebruikt.

Het grootste verschil te maken motoren: In B7 lost een 2,0 liter turbobenzinemotor 170 pk, 200 pk of 220 pk sterker 1.8er uit. Meestal klanten nam de nieuwe 2,0-liter dieselmotor met 140 pk en 170 pk. Vooral de meer krachtige diesel was en is representatief favoriet.

Zelfs op de zescilindermotoren, Audi hand een nieuwe 3.2 FSI met 255 pk en een 3,0 V6 TDI met 204 pk en van 1/2005 met 233 pk gewaarborgd voldoende vermogen. Als dat niet genoeg was, het pakte de V8 in de S4 met 344 pk of 420 pk RS4.

Goed nieuws: Pas wanneer de Audi A4 B7 had een doel terugroepen in de werkplaats. De common-rail dieselmotoren met 2.7 en 3.0 liter motor, kan de dieselinspuitpomp breken (type CP1H). Dit aanstellerige voertuigen gebouwd vanaf januari 2005. Als je kijkt naar een voertuig van deze wijnen, moeten er daarom voor zorgen dat deze recall is uitgevoerd. In vroegere bedrijfsauto's zal hoogstwaarschijnlijk het geval geweest zijn.

lichaam

Drie carrosserievarianten beschikbaar: Convertible, Sedan en de Avant genoemd combinatie. Vooral populair was het station wagon, hij ongeveer 400.000 voertuigen werden gebouwd - meer dan de helft van alle B7. De Avant is geen laadruimte wonder met 442 tot 1.354 liter laadruimte, maar biedt meer flexibiliteit dan de sedan. De converteerbare werd slechts zelden verkocht - op mobile.de slechts 150 onderhouden voertuigen zijn momenteel beschikbaar.

Audi verkocht slechts een paar exemplaren van de converteerbare - volgens zelden is het als Gebruikt Audi verkocht de converteerbare slechts een paar exemplaren - volgens zelden is het als Tweedehands Bron: Audi A ruimte wonder was de Audi ooit. Voorzijde biedt de middenklasse, maar voldoende ruimte, en ook achter zich lange man kan nauwelijks klagen. Rost gaat om de achterklep wanneer B7 zelden voor, in tegenstelling tot zijn voorganger. In het algemeen is de roest preventie door galvanisatie als voorbeeld. Volgens TÜV tekortkomingen melden slechts om de duizendste A4 valt dus door middel van de belangrijkste onderzoek. Technisch gezien kan de volwassen A4 nog steeds te overtuigen zelfs jaren later.

Motor / versnellingsbak

De Audi A4 B7 serie kwam binnen de constructie op acht verschillende dieselmotor (115 pk tot 233 pk) en negen benzinemotoren (102 pk tot 420 pk). om de juiste motor te vinden, moet wel gemakkelijk zijn. De meest gebruikte dieselauto's worden aangeboden, omdat zij het meest besteld waren veruit. maar ze zijn niet zonder problemen.

De TDI's die vallen onder Getande scheuren en lekken voedingspompen op de V6 TDI als geblazen turbocharger en zijn de koppelingen snel slijten. Het tijdstip van de laatste wijziging band derhalve bekend. Een goede massa-motor is de 2.0 TDI met 140 pk, te beginnen in 2005, was er het roetfilter (DPF) optioneel, sinds 2006 is hij een van de standaard apparatuur was.

De A4 is geldig onder MOTOR-TALK-gebruikers als een zeer solide auto. "Uitschieters (maar dan gewelddadige) is alleen voor 2.5 TDI motor en de multitronic transmissie", schrijft 3dition.

De 2,5-liter diesel geïnstalleerd eind 2005, gevolgd door 3,0 TDI 2.7 TDI afgeleid. MOTOR-Talker Bennif adviseert de 2.7 TDI. "Dat is een common-rail motor en loopt zeer rustig. Natuurlijk kun je zelfs een Injektorschaden optreden, maar dat is mijn mening volledig onder, "schrijft hij. Zelfs Mercedes diesel adviseert: "De 2.7 tdi aanbevolen. goed voor de goede werking van de zes-Enders nauwelijks te verslaan. "

Problemen zijn de oliepompen van de 2.0 TDI-motoren. MOTOR-Talker Weejas adviseert om ze te vervangen met een hoge kilometerstand op verdenking. Als de automatische adviseert hij om de olie na een maximum van 60.000 kilometer te vervangen.

De CVT-transmissie genoemd Multitronic blijkt kwetsbaar te zijn en kunnen buck met de tijd voor de lancering. De continu variabele automatische loopt zijn comfortabel, maar heeft vaak moeite met elektronica en mechanica. Loulou123 schrijft dat de Multitronic is opvallender dan de schakel- of converter verzending: "Het is de combinatie met diesel typisch hoog koppel, hier het leven niet rang hoog". Daarom: het beste om een ​​handgeschakelde transmissie te kiezen.

De turbo benzinemotor als de 2.0 TFSI onderscheiden zich door een hoog olieverbruik, zoals MOTOR-Talker zelfgemaakte roker eigenaar schrijft. Wie heeft geen controle over het oliepeil, riskeren dure secundaire schade. Voor de benzine kan een defecte bobine de motor verlamde. de Olieverversingsinterval van 30.000 kilometer lijkt een beetje te hoog. MOTOR-TALK gebruikers aanraden kortere intervallen. Of de distributieriem zorgt ervoor dat de beloofde 180.000 kilometer, kan ook worden getwijfeld. Bij oudere auto's, moet het beter voor worden vervangen.

Zo stevig en duurzaam past de 2.0 Saugbenziner met 131 pk - "Als je het goed te behandelen, de jaarlijkse olie verversen met 5W40 5W30 Longlife plaats met 30.000km interval toeneemt," schrijft 1-6-3-4-2-5. Geïnteresseerde partijen moeten houden ook een oogje op de distributieketting. "De 2.0 ALT is een fantastische motor uit wanneer de distributieketting is intact", schrijft CanoEgal.

Front-wheel drive of all-wheel? Dat hangt af van het gebruik - en de automatische keuze. De Quattro vertrouwen op de duurzame Tiptronic, de voorwielaandrijving van de kwetsbare Multitronic. maar de handgeschakelde transmissie is ook een goede keuze: het kan snel zijn en nauwkeurig draaien en maakt met een beetje kracht onder de motorkap een veel plezier.

Degenen die willen het echt heet, selecteert de V8-motoren in S4 of RS4. Goed onderhouden voertuigen worden maar zeer zelden aangeboden en kost minstens 14.000 euro.

onderstel

Zeldzaam om een ​​combinatie van te vinden: Audi A4 sedan Zeldzaam om een ​​combinatie van te vinden: Audi A4 sedan Bron: Audi

luid TÜV Report de Audi A4 B7 slaat zichzelf beter dan vergelijkbare leeftijd concurrenten. In asophangingen, verlichting en het uitlaatsysteem, de accountants hebben significant minder te klagen over dan vergelijkbare auto's. Iets meer vatbaar zijn, maar niet dramatisch slecht, stuur- en aandrijfassen.

Hiervoor moeten de betrokken partijen nauwlettend suspensies. Wishbones en Spoorstanguiteinden vaak versloeg, herkenbaar aan klikten en gerommel op slechte wegen - net als bij andere fabrikanten ook. Niet slecht, maar vervelend. Rammelt aan de ondervloer moet niet noodzakelijk een suspensie schade. Met vierwielaandrijving modellen, kan het middelste lager van de schroefas lawaai veroorzaken. Bij het accelereren, het is beter dan saai de onderkant.

Het chassis is werkzaam in de productie configuratie, strak en atletisch, veel nauwkeuriger dan zijn voorganger. Met 18- of 19-inch wielen, kan de sportieve worden verhoogd, maar het rijcomfort lijdt. Hetzelfde geldt voor sportonderstel of verlagen. Iedereen die gebruik maakt van de A4 elke dag, zal goed worden geserveerd met het standaard onderstel. Wie is er niet op echte Hardheid: liever weg van de diep dozen blijven.

Equipment / Beveiliging

Audi-typisch voor de serie A4 biedt een goede veiligheid airbags en ESP. ook manuele airconditioning en elektrisch bedienbare ramen zijn altijd aan boord. Al het andere bood de Ingolstadt in uitrustingsniveaus of in de lange optielijst. de trekhaak, maar ook schuifdak en xenon licht waren populair met wagens station. Met de S line pakket A4 pronkte. Daarnaast waren er andere pakketten, zoals de Business Comfort pakket, Design Plus pakket of S-Line Advanced.

Eind 2008 vervoerde de volledige VW B7 assemblagelijn naar Spanje om de vrijwel identiek Seat Exeo te bouwen Eind 2008 vervoerde de volledige VW B7 assemblagelijn naar Spanje zijn er zodat de vrijwel identiek Seat Exeo naar de Bron te bouwen: Seat binnen de bouw periode van vier jaar, Audi alleen veranderd details. Deze omvatten medio 2006 een aangepaste radio, de kleine Navi en witte indicator lenzen voor sportieve arrangementen S-Line. In 2005, het speciale model A4 DTM Edition kwam met 220 pk op de markt.

Marktsituatie / prijzen

Geweldig: Hoewel de Audi A4 B7 gebouwd rond 800.000 keer was, zijn er weinig goede gebruikte auto's. Misschien een goed teken: Degenen die het besturen van een, houd het. In mobile.de zijn er slechts 3.800 voertuigen. Waarvan er momenteel slechts 1.300 auto's een kilometerstand van minder dan 150.000 kilometer auf.Kombis door het specificeren van de Handleiding voor onderhoud zijn er slechts 360 keer, met handgeschakelde versnellingsbak en zonnedak hebben slechts 18 voertuigen.

Conclusie / Aanbeveling

Als u de uitgebreide aanbevelingen B7 forum van MOTOR-TALK.de door te lezen, zouden we een van de Avant 2006 te kiezen. Hetzij als 2.0 TDI met 140 pk of een stofzuiger met 2.0 131 PS, een handschakelaar. Is het alleen kost minstens 6.000 euro.

Als vertegenwoordiger auto van de Audi A4 was zo B7, zoals nu, de meeste beliebt.Klar dat de meeste beschikbare auto's hebben een hoge kilometerstand Als vertegenwoordiger auto van de Audi A4 was zo B7, zoals nu, de meeste beliebt.Klar dat de meeste beschikbare auto's hebben een hoge kilometerstandLike this post? Please share to your friends: