Jump leidt: tot de dikte dat telt – Dus het werkt met de vliegende start

Als de batterij wordt brullen in de winter in een zeer koude weersomstandigheden, springt in het ergste geval, de auto nichbt meer. Dan helpt alleen vliegende start.

Jumper kabels mogen niet te klein in diameterJumper kabels mogen niet te klein in diameter Bron: dpa / Picture Alliance

Berlijn - organen tot het startrelais alleen klackert. In de winter, accu's regelmatig te slap. Dit gebeurt vaak als gevolg van de opslag van energie verliest bij afnemende temperaturen tot grote kracht: dat zich bij min tien graden Celsius zelfs 65 procent van de feitelijke macht beschikbaar, dus er zijn bij min 20 graden slechts 50 procent. Dan, als er niets werkt, is het tijd om te beginnen.

Maar niet elke kabel set werkt met elke motor. Afhankelijk van de capaciteit en het motorvermogen, of liever de grootte van de batterij en de capaciteit de doorsnede kabel dienovereenkomstig zijn ontworpen. Het moet groot genoeg zijn, zodat de kabel niet oververhit raakt aan de start.

De Auto Club Europa (ACE) adviseert voor kleine benzinemotoren met een kleine cilinderinhoud een doorsnede van ongeveer 20 vierkante millimeter. Gedurende 2,0-liter benzinemotor en diesel met maximaal drie liter ACE beveelt een dwarsdoorsnede van ten minste 25 vierkante millimeter wanneer de leiding is gemaakt van koper. in een aluminium kabel tenminste 40 vierkante millimeter wenselijk. Bij dieselmotoren met meer dan drie liter, moet het 35 (koper) of 55 vierkante millimeter (aluminium).

In bouwmarkten en auto-accessoires kabels 16 mm vierkante doorsnede aangeboden. Aan de veilige kant zijn automobilisten die hun eigen startkabels met voldoende doorsnede in de kofferruimte met het uit te voeren. Het prijsverschil is meestal slechts tien euro. Hoeveel is een 16er kabel rond 17 euro, is er de 25er-versie voor 25 euro en de 35er model voor 50 euro. De kabels moeten de DIN-norm 72551, 72553 en ISO-norm 6722-1 voldoen en een GS-merk dragen.

Zo werken de vliegende start

Als er teveel startkabels in de kofferbak, de jumper is niet moeilijk. Voor auto's en motorfietsen zijnde twaalf volt meestal, behalve in sommige zeer oude uitstekende auto's: de batterijen die met elkaar verbonden moeten dezelfde spanning hebben.

Met een kleine afstand, worden de voertuigen geparkeerd naast elkaar of elkaar moet een contact van het lichaam niet mogelijk. De lijn voor de positieve polen is meestal rood, zwart voor negatieve pool en de grond, stak aan beide uiteinden Tang voor bevestiging aan de accupolen. Soms is de batterij is niet in de motor speciaal in de kofferbak. Over jumpstart bases, dunne platen in de motorruimte, de tang startkabels kan nog steeds aansluiten.

is met een draaiende motor het donor auto's Eerst de rode draad geklemd aan zowel positieve polen. De bestuurder verbindt vervolgens de minpool van de dispenser met een zwarte klem van de kabel. Hij brengt vervolgens het andere uiteinde aan de zwarte terminal met een metalen onderdeel of gemalen pool van de motor van de gehandicapte schip. Indien mogelijk wordt de minpool niet toegepast op de lege accu, omdat eventueel door vonken ontsnappende gassen kunnen ontsteken.

Als al het andere faalt, moet een nieuwe batterij worden gevonden

Met een licht verhoogde snelheid van de draaiende motor van de gehandicapte vaartuig om zijn voertuig te starten. de starter beurten nog steeds niet weet wat de aansluitingen moeten opnieuw worden gecontroleerd. Draai de starter en start de motor, moet de gehandicapte vat een hebben sterke elektrische verbruikers zoals verwarmde achterruit of ventilator ingeschakeld. Deze eventuele overgangsverschijnselen van de contacten bij het verwijderen worden vermeden die anders regeleenheden kunnen beschadigen.

Nadat de motor van de gestrande lopen, de zwarte aansluitingen kunnen worden achtereenvolgens verwijderd, sluit dan de sterke elektrische ladingen en verwijder de rode klemmen.

Zodat de accu is iets opnieuw de krachten te moeten automobilisten een hebben langer rijden met matige tot hoge snelheden te doen, dus de volgende ochtend niet dezelfde procedure bedreigen. Als het gebeurt, wordt er een nieuwe batterij nodig. Alleen dan beschermt winter permanent zenuwen.

bron: dpaLike this post? Please share to your friends: