Met GPS en kunstmatige DNA tegen klassieke auto dieven – Dus je vermijdt de klassieke autodiefstal

Klassieke auto's zijn voor dieven vaak een gemakkelijke prooi, ze nauwelijks hebben een ingebouwde anti-diefstal-apparaten. Hier leer je wat je allemaal kunt doen om veilig te zijn voertuig.

De voertuigen worden vaak verkocht op met gewijzigde VINDe voertuigen worden vaak verkocht op met gewijzigde VIN Bron: Picture Alliance

Keulen / Stuttgart - De daders kwam een ​​dag. tot ze een auto voor de garagedeur opgeruimd, de poort open en stal de klassieke auto uit de garage. Snel en stil. Niet slechts een keer: in 2016 verdween in Keulen alleen op deze manier bijna 40 voertuigen uit ondergrondse garages.

Oldtimers uit het Rijnland komen vaak naar Nederland. 2015 vond de politie er in diverse schuren diverse oude auto's - deels stonden ze er al meer dan een decennium. "De onderzoekers zijn van mening dat een demontage van klassieke auto's is de uitzondering"Zegt een woordvoerster van de politie in Keulen.

De verhouding is 0,4 - 0,6 per 1000 voertuigen

Sommige fabrikanten bieden speciale veiligheidsdiensten voor hun voertuigen Sommige fabrikanten bieden speciale veiligheidsdiensten voor hun voertuigen Bron: Picture Alliance

"Hogere kwaliteit voertuigen worden vaak verkocht met een gewijzigde identificatienummers van voertuigen, omdat een overeenkomstig grote vraag van de markt, met name onder verzamelaars is"Zegt een woordvoerster van het Bundeskriminalamt (BKA). Volgens verdwijnen, dat is gespecialiseerd in klassieke auto verzekering OCC de meeste auto's van Porsche en Mercedes. "Van het totale volume, is het percentage van de diefstal toegenomen in de afgelopen drie jaar"Zegt OCC directeur Carsten Möller.

Een totaal van oude auto's verdwijnen niet vaker dan jongere voertuigen. Volgens de Vereniging van de Duitse Insurance Association (GDV) was het tarief in de afgelopen jaren op 0,4 tot 0,6 per 1.000 voertuigen en was ongeveer zo laag als het gemiddelde van alle wagens (0,5).

Die diefstal van oude auto's is een onderwerp dat nog steeds niet is ontsnapt aan de fabrikanten. U een upgrade uitvoert. Porsche bijvoorbeeld verschaft zijn uitstekend vanaf 2018 met Vehicle Tracking System (VTS) een nieuwe bescherming. De VTS is aangesloten op een bestaand netwerk van veiligheidsoperaties centra. Deze bewaken de status van het voertuig en krijgen in geval van sabotage of diefstal, een alarmmelding via een GPS-module. dan is een werknemer van het veiligheidscentrum zal de auto-eigenaar op de hoogte, en vervolgens de coördinatie van de zoektocht met de politie.

Stuurwiel klauw, toestel vergrendelen en Co.

Met enige veiligheidsmaatregelen kan het leven moeilijk voor dieven te maken Met enige veiligheidsmaatregelen kan het leven moeilijk voor de dieven Source te maken: Picture Alliance een 100 procent bescherming tegen diefstal, is er niet, maar de BKA geeft richtlijnen over hoe om te het minimaliseren van het risico verlaat. Het adviseert om waardevolle auto te parkeren in een afgesloten garage.

Antidiefstal stuurwiel klauw wielklem of beslagonderdelen afschrikken sommige dieven. Met individuele zekeringen voor Het onderbreken van de voeding voor de ontsteking of brandstofpomp met een verborgen schakelaar wordt verhinderd starten van het voertuig. Een alarm waarschuwt eigenaars tijd en schrikt dieven. Of ze stelt door middel van een SMS op uw telefoon alarm

Installatie van een GPS zender

Met de installatie van een GPS zender, kan het gestolen voertuig worden gevolgd na de diefstal. maar ze alleen helpen bij het ophalen, kunnen ze niet diefstal te voorkomen. Goed georganiseerde bendes van dieven lading in de auto op Transport en verdwijnen snel. Is bekleed met aluminiumfolie, is verstoorde het GPS-signaal. "Maar er zijn tracking devices, die interferers zoals aluminiumfolie minder snel kan irriteren"Zegt Carsten Möller.

SelectaDNA

Kunstmatige DNA helpt bij het ophalen van de dure auto's: Op afzonderlijke componenten terwijl een kunstmateriaal wordt geschilderd en verzegeld. Het kan ook het chassisnummer zijn chemisch geëtst in de ramen zijn. Met UV-licht, de merken verschijnen. Zo kunnen ze vergeleken met een database en toegewezen aan de rechtmatige eigenaar. Dieven worden geadviseerd door labels op de schijven aan de kunstmatige DNA - en misschien afgeschrikt. Voor de verkoop van gemarkeerde onderdelen vormt een risico.

Als de auto nog niet is verdwenen

Als de auto maar verdwijnt, kan hooguit troostend verzekering. Een uitgebreide verzekering vervangen van de auto in geval van diefstal. Dompel het binnen een maand na ontvangst van het claimformulier aan de verzekeraar weer op, het behoort meer aan de oorspronkelijke eigenaar. is zelfs verplicht om de auto terug te nemen. Als het voertuig beschadigd is, de schade verzekering betaalt te repareren. Met klassieke auto's of bijzonder waardevol auto's moeten het voertuig taxaties regelmatig bijgewerkt en ingediend bij de verzekering zodat bij diefstal, de stroomwaarde materiaal voertuig wordt gecompenseerd.

bron: dpaLike this post? Please share to your friends: