Electric Turbo – genialistisch of schwachmatig?

De elektrische turbo - genialistisch of schwachmatig?

 

CPT E-Turbo applicatieCPT E-Turbo ApplikationDer E-Turbo. Wie hebben ze dit niet briljant idee gehad? Waarom kan niet missen met een schakelbare, elektrisch aangedreven compressor zijn motor een paar extra pk's? Geen grote wijzigingen aan de motor en de verdelers - gewoon hangen de luchtcompressor van de intake - kabel - dat is het. Waarom heeft niemand eigenlijk nog niet gebouwd ???

 

Nou, eigenlijk het Engels bedrijf CPT heeft echt serieus over deze auseinandergesetzt.Sie ​​hebben 'easy' zet de compressor deel van een turbocharger om een ​​krachtige elektromotor en ontworpen voor jarenlang de VTES Electric Supercharger. Volgens sommigen blijkbaar zeer overtuigend, testritten op verschillende motoren, maar het was ineens heel stil over het onderwerp. VTES ontwikkelingVTES EntwicklungAuf de website van CPT VTES was niet meer te vinden. In plaats daarvan dessem vonden ze daar een turbogenerator, TIGERS genoemd - precies het tegenovergestelde van VTES. De turbinezijde van een turbolader is gemonteerd op een generator, waardoor elektriciteit opwekken uit het uitlaatgas energie.

Sinds enige tijd vindt u ook de COBRA bij CPT. Dit op zijn beurt is nu nog steeds niet bedoeld om een ​​voertuig te helpen permanent meer vermogen, maar alleen helpen bij lage toerentallen turbogat normale turbocharger te overbruggen.

E-Turbo on turbomotorE-Turbo op cilinder turbomotor mediator, terwijl maar lijkt te zijn gekomen dingen in beweging en kunt u de E-Turbo zien van CPT tot kleine turbo en hybride motoren, maar alleen als een ondersteuning voor een conventionele turbo.

 

Nu zul je float dik vraagteken boven je hoofd en wonder hebben, 'Als ze nu een e-turbo op te bouwen, waarom dan niet het recht van de ???'. Dus waarom alleen?

 

Laten we beginnen met wat theorie. Maar we doen zonder het nu runterzubeten formules en het plukken van elkaar elk klein kwestie hoe onbelangrijk detail. Het moet geen kale Collegedictaat ja. Laten we doen het beter in een kleine dialoog tussen de twee schroevendraaier vrienden zuigerkop en Splinti.

 

S: Ik moet meer macht.

K: Dan bouwen NEN Turbo of NEN Kompessor in uw molen.

S: Oh nee, weet wat ik moet alles weer op te bouwen. Ik heb een beter idee. Ik wil NEN elektrisch aangedreven turbo.

K: Oh?! Je weet dat, omdat een aantal grote problemen zullen naar je toe komen?

S: Wat? Waarom was dat? Is nog steeds vol van gemakkelijk. Ik schiet 'ne turboshaft op' n E-mini-motor - dat is leuk! Heck er problemen zijn?

K: Maar je weet al dat de lucht condenseren veel energie. Daarom compressoren ook worden aangedreven door de motor en het gebruik tijdens het rijden hun 5-15PS. Let wel - comprimeren gewoon lucht. Een turbolader niet overigens minder verbruikt, maakt hij het resterende eh expansie-energie van de uitlaatgassen ontsnappen door de opening voor BDC uitlaatkleppen. En omdat niet genoeg, de zuiger duwt de restgassen dan ook weer gemaakt. Dus helemaal zo zonder verlies hoeveel beweert dat de turbo niet. Uit het niets, niets komt omhoog.

Maar terug naar het onderwerp. Company is nu de 5 pk, die - Reckon, reckon - 3,5 kW, dat wil zeggen 3500 watt. De nu verplicht om zelfs de elektrische motor van onze e-turbo's te betalen.

S: Wacht, wacht, wacht! Op eBay zijn er ook die elektrische turbo's. maar die nooit 3,5 kW!

K: En dat is waarom dit beter computer fans zullen nooit, nooit uw motor op te laden. De meest hinderen uw inname tijdens instroom. Vergeet deze toy dingen heel snel - dat is onzin. Degenen die iets te kopen, gelooft ook de rally strepen maken zijn auto sneller. We hebben een slimme rijden met dreieihalb kW.

S: Okay, die motoren krijg je - zelfs voor 12V.

K: Juist, nu kabel moet worden gelegd. Hm, 3500Watt gedeeld door 12V maakt 292 ampère. Met verliezen en al, laten we zeggen 300

S: STOOOOOOP! Wat ??? 300 ampère ??? Dat betekent dat u gemakkelijk bij elkaar vellen bak!

K: Ja, het is - dat we zeer, zeer dikke kabel. Wat anders?

S: Wat ontbreekt is een controller.

K: Geen probleem - moderne vermogenselektronica maakt het mogelijk.

S: - waar de hel sinds chop Dus, we hebben ze allemaal? Wist dat dit is heel simpel.

K: Nou, we hebben geen stroombron du Genie. Met wat we willen dat ding rijden?

S: U kunt stomme vragen! Goed met wat er al? Wat denk je wat de batterij en de generator zijn er?

K: 300 ampère van de alternator?! Je beseft dat een normale dynamo alleen kan bieden, zodat de 70-150Ampere?

S: Oh, ja - rechts. Nou dan moeten we gewoon NEN vet reservebatterij. In de kofferbak is altijd genoeg ruimte.

K: Maar de akku snel leeg zijn als u permanent 300A ontnemen hem. En uw alternator is ook te danken wanneer het moet volledige belasting constant te brengen.

S: Wacht - idee - we maken dat ding ingeschakeld, moet de stroom dus slechts kort.

K: kannste cursus te doen, maar tegenvoorstel: bouw je slechts een schakelbare via magnetische koppeling compressor en bespaart u al de elektrische quark ..

S: Hmm ...

 

we op dit moment stoppen. Het ziet er waarschijnlijk veel waar het heen gaat - op een gegeven moment vraag je je af over de betekenis van de elektromotor als het beter af zou zijn zonder. Nu niet veel argumenten voor de E-Turbo blijven. De extreme energiebehoefte, en dus zo hoog energieverbruik is juist het knelpunt, die vervolgens brengt het geheel te mislukken. Daarom is de COBRA is tot nu toe waarschijnlijk alleen voor 24V boordnet (wat ooit de kracht behoeften van meer dan 12V gehalveerd) aangeboden, maar dat betekent nog steeds fatsoenlijk 234A bij volle belasting 5.6 kW.

Ondertussen volgen we de idee om de extra E-Turbo helemaal weg en bouwde de elektromotor alleen direct in de turbocompressor tussen de turbine en compressor op. Helaas, dit probleem is nog steeds de hoge temperatuur sterkte van de elektrische component.

 

Op een ander project, van een gedreven met dezelfde drie elektromotoren compressor, kunt u de moeite van het elektrische systeem heel duidelijk zien:

Compressor aangedreven door elektrische motoren 3Compressor aangedreven door elektrische motoren 3

Elektrisch deel in de kofferbakElektrisch deel in de kofferbak

 

En voor de lol:

Waarschijnlijk niet bedoeld ernts)Waarschijnlijk niet bedoeld ernts)

 

 

Let op:

Graag deze bijdrage en de inhoud ervan moet worden gereageerd. Ook opbouwende kritiek wordt verondersteld. De auteur maakt fouten en is niet alwetend.

Constructieve en off-topic reacties of persoonlijke aanvallen op de auteur of commenter einde zijn strikt verbeten en onvermijdelijk leiden tot het schrappen van de overeenkomstige commentaar en eventueel voor het beeldscherm op de Forenadminstratoren.

 

PDF VTES laders van CPT:Like this post? Please share to your friends: