VW Scirocco 3: Productie eind 2017 – Bye, bye, Scirocco

Mooi, maar zonder succes: de Scirocco bestaat niet meer. VW presenteert de compacte coupé een tweede keer. Een nieuwe editie met elektrische aandrijving kon toch komen.

Bye, bye, Scirocco: De Sport Golf vervaltBye, bye, Scirocco: De Sport Golf vervalt

Wolfsburg - gesloten voorbij. De VW Scirocco is bijna leeg, met een opzegtermijn. De strategie van de Groep voor 2025 voorziet om mislukte en onnodige modellen te verwijderen. Het begon met de drie-deurs versies van de Seat Ibiza en de VW Polo. En nu geconfronteerd met de eerste volledige voertuig.

Op de VW website is beknopt: "De Scirocco kan niet besteld worden met aangepaste apparatuur. Echter, bent u klaar, al geproduceerde voertuigen. Praat gewoon met uw Volkswagen dealer of bezoek online auto zoeken. " Ook de rest van de bouillon, dan is het over met Rocco.

Mislukte coupe met een interessante geschiedenis

Vierwielaandrijving of mechanische differentieelsloten aangeboden VW Scirocco niet in de All-wheel drive of mechanische differentieelsloten heeft VW Scirocco niet bieden in dit geval zou het plan achter de Scirocco 3 ook toenemen. Techniek van de grootschalige productie, verpakt in mooie plaat. Maar niet in de stijl van een Alpine A110 of een Alfa 4C, maar VW standaard: Pretty voorzichtig, heel dicht bij de Golf, met de cockpit van Eos. Immers, de look was nieuw. En zelfs een beetje dapper.

Dit concept zeer vroege tijden gewerkt. In 1974, de Scirocco 1 begon met golfuitrusting - nog voordat de Golf ooit op de markt. VW verkocht meer coupe dan gepland. En regelmatig een GTI badge klipste op het achterpaneel voor de Golf topmodel was zo direct aan de straat. Generation 2 bleef op de markt dan de Corrado was lang een modern alternatief.

Scirocco 3 begon sterk. Met krachtige turbomotoren, een breed achteras en een slanke taille krijgen goede verkoopcijfers. 16.000 exemplaren verkocht VW in 2009 op de binnenlandse markt - zoveel als Touareg, Beetle en Sharan samen. De prijs was warm: Met zijn sterkste aandrijving (200 pk) kosten van de Scirocco 25.500 euro. Een Golf GTI (vanaf 2009, 210 pk) was 1.150 euro duurder.

Toen ging het bergafwaarts. In het tweede jaar verkocht VW meer 9000 Scirocco in Duitsland, de derde geen 7.000. Speciale modellen R-versie (265 pk) en een kleurrijke verf hielp niet. 2012 Golf kreeg een nieuw platform, de Scirocco 2014 een onzichtbare facelift.

Het dashboard is afkomstig van de Eos, de extra instrumenten uit de Kever. Onafhankelijk van de Scirocco was net buiten Het dashboard is afkomstig van de Eos, de extra instrumenten uit de Kever. Onafhankelijk van de Scirocco was net buiten

De Scirocco 4 is een elektrische auto

Uiteindelijk is de Scirocco blijft een dure golf derivaat, vergelijkbaar met de Beetle. Technisch nauw verwant, misschien een beetje koeler. Maar veronachtzaamd behandeld. VW is gericht op het volume. De golf is verkrijgbaar met vierwielaandrijving (Golf R), mechanische vergrendeling (Golf GTI Prestaties), als elektrische auto (E-golf) en als een plug-in hybride (Golf GTE). De Scirocco was er - goed, als Scirocco.

Dat is nog eens over zichzelf. Een model 2018 zal er niet de Scirocco. Maar er is hoop. VW chief technology officer Frank Welsch liet doorschemeren dat een e-Scirocco kon komen. In een paar jaar. maar niet meer op Golf-platform: Voor elektrische auto's bouwt VW zijn eigen basis.Like this post? Please share to your friends: