Logotyper biltillverkare och deras betydelser: Del 1 – Vikten av bilen logotyper

Stjärnor, diamanter, hopphästar: logotyper biltillverkare ser lätt - ibland berätta en komplicerad historia. Vi förklarar de mest intressanta.

Vad gör symbolerna för tillverkarna innebär: Vi förklara innebörden av den berömda bilen logotyperVad gör symbolerna för tillverkarna innebär: Vi förklara innebörden av den berömda bilen logotyper Källa: Modestas Urbonas via Unsplash.com (CC 3,0) och tillverkare

Klicka här för den andra delen av vår bil logo historia.

Berlin - En hopphäst, eftersom innebörden är fortfarande på motorhuven. Styrka, snabbhet och nåd förkroppsligar emblem Ferrari och Porsche - som passar båda märkena. Men vad som egentligen de tre diamanter på Mitsubishi svans detta? I två artiklar förklarar vi innebörden av den berömda bilen logotyper - och vad Ferrari och Porsche verkligen ansluter med hästen. Del ett: Från Alfa till McLaren.

Alfa Romeo: Logotypen av varumärket inte har ändrats från 1972 till 2015 Alfa Romeo: logotyp varumärket har inte förändrats 1972-2015 Källa: Alfa Romeo

Alfa Romeo - Ormen och barnet

Många tycker att det är svårt nog att identifiera komponenterna i Alfa Romeo emblem på rätt sätt. ormen sväljer ett svärd eller äta dem en röd formen? Och vad behaga den engelska flaggan kvar av det att göra med det?

Här är svaret: Total visar Alfa logotyp vapenskölden av staden Milano (Vänster) och den Visconti (Höger), som härskade där länge. Vapenskölden av Milano visar i färgerna av de medborgare (röda) och bönderna (vit) kors Kristus. Mening och ursprung Visconti vapensköld är omtvistat. Det är dock vanligtvis antas att ormen människor - många också tala om en barn - inte äta, men föder.

Vid starten 1910 tog Alfa Romeo logotypen för hemstad. Från 1972 till 2015 inga förändringar gjordes den. Endast med den nya Giulia var logotypen moderniseras.

De fyra ringar av Audi logotypen står stilla för de fyra varumärkena De fyra ringar av Audi logotypen står stilla för de fyra varumärkena "Auto Union": DKW, Wanderer, Horch och Audi Källa: Audi

Audi - fyra ringar, fyra varumärken

Innebörden av denna logotyp är en del av tysk bil Fans av den grundläggande kunskaper: De fyra ringar av Audi logotypen representerar fyra bilmärken Horch, DKW, Wanderer och Audi. I juni 1932 blev varumärket Auto Union tillsammans.

Efter andra världskriget, den östtyska delen av unionen "Sachsen bil fungerar Zwickau VEB" var slutligen till och byggde Trabant. Den västtyska del var köptes av Volkswagen 1964, fusionerades 1969 med NSU AG och bidrar som Audi AG idag fyra ringar av Auto Union.

BMW - Vit-blå eller blå-vita?

Många talar om BMW propeller, men det var bara i reklam. I ett prospekt för en flygplansmotor från 1919 visade BMW-drivna drivs av en propeller och målade vit-blå logotyp Bayerische Motoren Werke. 1923 var första gången på ett fordon, motorcykeln "R32", används. Ändå fanns logotypen själv så tidigt som 1917. Propellern Myten odlades fram till slutet av 20-talet av BMW.

Myten om BMW propeller var inte förrän de sena 20-talet. Logotypen hade tidigare Myten om BMW propeller var inte förrän de sena 20-talet. Logotypen hade tidigare Källa: BMW den sanna innebörden? En tillfällig lösning: privat företag var användningen av Emblem av den bayerska staten, inklusive dess flagg, förbjudas. Bayerische Motoren Werke ville använda färgerna ändå och bara vände runt. Från vit-blå var blått och vitt. Klar, eller hur?

Citroën - Gear var början

Egentligen finns det bara två krokar, men bakom dem finns en hel del historia. Hittills den dubbla vinkeln återkallande De första produkterna från affärsmannen André Citroën. För innan bilarna han byggde växellåda. En av de mest kända var Dubbel-V-kugghjulet, dess tänder Slutligen Mall för emblemet bilmärket var. Gears of Citroën har för övrigt också i styrenheten av Titanic, men det är en annan historia.

Ferrari - I militära tradition

Ferrari försvarar "Cavallino Rampante" (de som fostrar hästar) till döden. Vem kopierade, hamnar i trubbel. Det passar den militära ursprung symbolen.

Enzo Ferrari fick vapen med stegrande häst av mor en italiensk stridspilot Enzo Ferrari fick vapen med stegrande häst av mor en italiensk stridspilot Källa: Ferrari Enzo Ferrari beskrivs som själv fick han tillåtelse att använda vapen från Contessa Paolina Biancoli, mor till Baron Francesco Baracca. Som hade det som en italiensk Kampfflieger måla på planen i hans skvadron under första världskriget och blev folkhjälte.

Dessutom, enheten för Enzo bror Dino, som föll i kriget, hade den här hästen. Enzo utnyttjade det med gul färg sin hemstad Modena därefter på racerbilar av Scuderia Ferrari. Den dåvarande körde men med Alfa racerbilar och så landade Ferrari Shield 1932 först på en Alfa Romeo 8C 2300mm.

Lamborghini - ett tecken på Taurus

Vad utstrålar mer kraft än en uppfödnings häst? En frustande tjur, till exempel. Men den legendariska fejd mellan Enzo Ferrari och Ferruccio Lamborghini var inte orsaken till valet av Lambo-heraldiska djur.

För Automobili Lamborghini Ferruccio valde påstås "Murciélago"En tjur, som överlevde en tjurfäktning i 1879 och benådades. Förresten, detta val matchas också hans stjärntecken.

Officiellt Kiwi var Swoosh - men verkar ha Marlboro sponsring spelade också en roll. Se fig 3 och 4 Officiellt Kiwi var Swoosh - men verkar ha Marlboro sponsring spelade också en roll. Notis Figurerna 3 och 4 Källa: McLaren

McLaren - Den kiwi och cigaretterna

Djur är en stor inspirationskälla för fordonstillverkare. På McLaren detta är - åtminstone officiellt - annars. Den röda "swoosh", eftersom han är känd för fans, tillbaka till den första logotypen av loppet team av Bruce McLaren. Nyzeeländaren var så dess logotyp visade en Kiwi.

Den nuvarande logotypen är att vara en "högt utvecklad" form av liten fågel. Mycket tydlig, men många verkar Vidareutveckling av Marlboro designen, prytt McLaren racerbilar på 70-talet och 80-talet.

Klicka här för den andra delen av vår bil logo historia.Like this post? Please share to your friends: