BMW: återkallande av cirka en miljon bilar i USA – kan även tyska modeller berörs

BMW minns i USA cirka en miljon bilar på grund av risken för kortslutningar och kabelbränder. En förlängning av åtgärden i Tyskland är tänkbart.

BMW minns i USA mer än en miljon fordon i verkstaden. Anledningen: Det fanns en risk för kortslutning och kabelbränder. Liknande påminner i Tyskland kunde inte uteslutasBMW minns i USA mer än en miljon fordon i verkstaden. Anledningen: Det fanns en risk för kortslutning och kabelbränder. Liknande påminner i Tyskland kunde inte uteslutas Källa: dpa / Bilder Alliance

Washington / Woodcliff Lake - BMW meddelade amerikanska trafiken tillsyns NHTSA total cirka 1,4 miljoner fordon till återkallande av. Enligt tillverkaren, effektivt drabbade är dock bara cirka en miljon exemplar sedan serien skulle delvis överlappar varandra. Det handlar om Modeller av 3 och 5-serien och X5, X3, Z3 och Z4 av år 2006-2011.

Risk för kortslutning och kabelbrand

den första återkallelse omfattar mer än 740.000 fordon, där problem med en motordel till kortslutningar kan leda. Jämfört med den amerikanska trafiken tillsyns BMW uppgav tidigare att inte veta av några olyckor eller skador i samband med felet.

Den andra återkallelse involverar cirka 673 tusen bilar, där, på grund av defekter i uppvärmning och luftkonditionering Risk för överhettning och kabelbrand där. Här BMW påstår sig ha varit rapporterade fyra incidenter, i tre av dem det borde ha varit en olycka.

BMW kan inte utesluta att återkallelsen eventuellt utvidgas till Europa och Tyskland måste vara den bayerska Radio rapporterade med hänvisning till ett företag talesman. Den federala Motor Transport Office har informerats.

källaMed material från DPA och bayerska BroadcastingLike this post? Please share to your friends: