Jämför: Opel Astra J Sports Tourer mot Astra Sports Tourer K – Nytt från gamla: Duell av Opel kombi

Båda är praktisk kombi: Är den nya Opel Astra Sports Tourer så mycket bättre eller driver utfasningen modellen bättre? Vi jämför J och K direkt.

Vilken Opel Astra är det bättre kombination? I en direkt jämförelse av den nya mycket kostar något bättre - det gamla håller emot med konkurrenskraftiga priser och sofistikerad teknikVilken Opel Astra är det bättre kombination? I en direkt jämförelse av den nya mycket kostar något bättre - det gamla håller emot med konkurrenskraftiga priser och sofistikerad teknik Källa: Opel

Rüsselsheim - Den kombi är Astra, den mest vänta återförsäljare och Opel förare lika. De fem-dörren? Ok, viktigt. men den 9 april startar den viktigaste modell av K-serien. Mer än 60 procent vill att "Sports Tourer". Är det värt att vänta? Vi jämförde föregångare och efterföljare.

Bas och motorer

Astra K står på GMs nya D2XX plattform och körs med en helt ny generation motorer. Detta sparar mycket vikt i basversionen finns 164 kilo. Den nya direkt bensinmotor med 1,0 och 1,4 liters motorn är endast tillgänglig i den nya Astra. Föregångaren motorer anses hållbar och konsumera på papperet lite mer.

En stor mun och obehindrad stammen har båda. Nya erbjuder mer höjd, den gamla mer minimal längd En stor mun och obehindrad stammen har båda. Nya erbjuder mer höjd, den gamla mer minimal längd Källa: Opel Det visar när den senaste skatt: I grund bensinmotor är skillnaden nästan en liter. Under tiden, bränsleförbrukningen minskar (vid 15 PS reducerad effekt) av 6,6 l / 100 km till 5,7 l / 100 km, vid basen diesel 4,1-3,8 l / 100 km.

De diesel- och bensinmotorer med den nya generationen med 1,6 liter ledde Opel i slutet av 2012, en föregångare. för 2,0-liters turbo-diesel (200 hk) Opel Astra i K har ingen ersättning i programmet. För detta ger 1,6-liters turbo bensinmotor nu 200 hk.

interiör

Astra Sports Tourer K mäter bara några millimeter längre än sin föregångare. På baksätet dessa millimeter som världar känner sig: Utrymmet överstiger även det av angejahrten Insignia. På framsätena i Astra K fungerar också generösa. Den "J" verkar jämförelsevis "blockerad" med dess ytterligare fönster på A-stolpen och sträcker sig långt in i det inre av instrumentbrädan.

Djupt Cross Opel ändrade drifts koncept: där man gillar kampanj gamla Astra med "en knapp, en funktion" hänvisar Opel nu till och klarhet. Visuellt den nya metoden, funktionella ut men vi ser inga riktiga nackdelar i J-cockpit. Astra K är mycket sötare samtida animerad ombord datorns bildskärm.

Båda skåpbilar lysa upp i höjden, och i båda Opel stannade på en Lastutrymme utan utrymmeskrävande vinkel och nischer. Små saker försvinner i sidofack eller under lastgolvet. men på Astra J det inte fungerade direkt, stuva bagageluckan där. Den nya är också något variabel av (tyvärr bara avgift) tre delade baksätet (annars och Astra J: 60:40).

Astra K sammanfattar där det räknas på Kombi, nominellt 40 liter mer. Lastkanten är knappt märkbar två centimeter lägre, lastutrymmet är så mycket som 10 cm högre. I rutan längden å andra sidan vinner J, men endast av ett fåtal millimeter.

Cockpit av station wagon Opel Astra: Den chic, röda omgivningsbelysning inte misstar mig om många knappar och den inbyggda A-stolpen över Cockpit av station wagon Opel Astra: Den chic, röda omgivningsbelysning inte misstar mig om de många knappar och den inbyggda A-stolpen över Källa: Opel

utrustning

Visst, fortsätter Opel Astra Sports Tourer K med den senaste infotainment från april. "Intellilink" system även om det fanns redan i föregångaren, men till mycket högre priser. I utgåvan utrustning pekskärm med navigerings kostnader i framtiden, till exempel 980 euro mindre. Detta beror på att Opel innehåller den nya modellen redan från andra utrustningen, den grundläggande tekniken som standard. Även på högsta nivå kan du fortfarande spara 110 euro. Den OnStar telematiktjänst där i framtiden från Edition standard, men det kostar alltid 490 euro extra.

Grundutrustningen utökar Opel på K-kombi. Till exempel, en Hill Start Assistant (Tidigare i paketet för 190 euro), tredjedel bakre huvudstöd (tidigare i det inre förpackningen 150 euro), LED-varselljus (tidigare 150 euro) och LED-indikatorer.

Priserna för ortopediska meningsfulla platser förblir desamma: 390 euro för förarsätet eller 685 euro för paret. Konstigt men sant: Medan priserna för gummimattor inte ändra, Opel fördubblade kostnaden för mattor från 50 till 100 euro. En doft diffusor (50 euro) det inte var för den Astra J. Rökaren paket kostar fortfarande 20 euro.

Synd: Den nya Astra Opels integrerade cykelhållare FlexFix är inte längre tillgängligt (tidigare 790 euro). Återköpstakten hade inte överstiga 15 procent, säger Opel. I stället för den tidigare variabeln xenon AFL-ljus, det finns en LED-matris belysningssystem i framtiden. Även om detta kan blinka med hälsning sekvens som KITT - Men dåligt det gamla systemet var det inte.

Däck: K sparar driftskostnader

Vem för Astra Sports Tourer Reservdäck behov, Anmärkningar: De är ganska dyra, eftersom Opel används ganska ovanliga storlekar. Det förändras när K. exempel på Astra Sports Tourer Edition är den 205/55 R16 205/60 R16 i stället. När Contipremiumcontact 2 mer än 20 Euro prisskillnaden per däckorgan (60 i stället för 82 euro).

tjänstebil

I stället för de tidigare affärs paket, beslutade Opel den nya Astra för sin egen kontorsutrustning linje med lägre listpris och billig "uppgradering". Bakgrund: tjänstebil kunder som betalar skatt på sin bil till en procent av listpriset, inte dra nytta av återförsäljare rabatter. För dem kommer Astra bli mer attraktiva i framtiden.

Real Priser: Vad kan du spara för närvarande?

Vid slutet av Opel Astra är inte med kombinationen modell förändring. De fyra-dörrars Astra sedan, Coupe och GTC cabriolet, den Cascada provisoriskt fortsätter att byggas Vid slutet av Opel Astra är inte med kombinationen modell förändring. De fyra-dörrars Astra sedan kommer coupe vara GTC och konvertibla Cascada närvarande fortsätter att byggas Källa: Opel

Vi bör kontrollera med en Berlin Opel-återförsäljare: New Astra kombi han kan inte beställa. erbjuder sina presentatör och dag registreringar från 15.990 Euro. För detta finns det en vagn med 1,4 liters turboladdad bensinmotor (120 hk) i upplagan utrustning. Jämförbara kopior kosta mobile.de registrerats för dagen omkring 16.500 euro. Den sista listpris av denna variant, för övrigt, var 22,070 euro.

Efterföljaren till den nya 1,4-liters turbomotor har 125 hk och är endast tillgänglig från april köpmännen. Ny bil mäklare ringa in konfigurations Edition 17.700 euro på, till ett listpris på 22,310 euro. Med sina lokala återförsäljare priserna kommer sannolikt att vara något högre.

slutsats

Astra K Combi kan göra många saker lite bättre: det ger mer inre utrymme och mer betydande förarsätet på papper mer ekonomiska motorer, infotainment och teknik är mer modern.

Vem fäster vikt vid OnStar telematiktjänst skulle finna J, som redan har så få Astra; Opel erbjuder också tekniken hittills för uppgradering.

En bra, funktionell kombination, dock föregångaren utan tvekan ändå - en bra tusen billigare och tillgänglig nu och har för närvarande (i förhandlingar). När den nya är köpmännen priserna för J-veck kommer sannolikt att krympa. Valet av nästan nya fordon men också.

Opel Astra Sports Tourer: Första Test, data, priser

Opel Astra Sports Tourer J & K: Specifikationer

modellOpel Astra Sports Tourer JOpel Astra Sports Tourer K
total längd4698 mm4702 mm
hjulbas2685 mm2662 mm
höjd 1535 mm1510 mm
Bredd inkl. Ytterbackspeglar2013 mm2,042 mm
vändradie11,40 m11,05 m
bagageutrymme500-1550 l540-1630 l
höjd tröskel640 mm624 mm
Box längd min / max1,069 / 1,835 mm 1,065 / 1,872 mm
Last höjd ovanför havsytan. bakaxel721 mm822 mm
Tjänstevikt, grundversion1437 kg1273 kg
Payload basversionen573 kg557 kg
Trailer bromsar baserade diesel1300 kg1403 kg
0-100 km / t (J: 1,4 Turbo, 120 hk, K: 1,4 Turbo, 125 hk)11,2 s9,9 s (start / stopp)
Vmax (J: 1,4 Turbo, 120 hk, K: 1,4 Turbo, 125 hk)190 km / t205 km / t
Förbrukning / CO2 (J: 1,4 Turbo, 120 hk, K: 1,4 Turbo, 125 hk)5,9 l / 100 km / 138 g / km5,1 l / 100 km / 117 g / km
Grundpris enligt akt./letzter listanFrån 18.360 euro (1,6 liter, 115 hp)Från 18,260 euro (1,4 liter, 100 hp)

Fram till slutet av februari Opel producerar förra Astra Sports Tourer, kommer produktionen att kopplas till den nya modellen Fram till slutet av februari Opel producerar förra Astra Sports Tourer, kommer produktionen att kopplas till den nya modellenLike this post? Please share to your friends: