Porsche 911 GT2 RS (2018) i testen: Først ride, teknologi – versägt 911, super sportsbil

Så fort, så høyt, så fantastisk grov: 911 GT2 RS er kronen i Porscher straff serien. Første turen i en 911 som wegboxt selv supersports ganske løs.

Porsche 911 GT2 RS er bakhjulstrekk Porsche for tiden raskeste - før supersportsbilen 918 SpyderPorsche 911 GT2 RS er bakhjulstrekk Porsche for tiden raskeste - før supersportsbilen 918 Spyder Kilde: Porsche

Portimao - Noen ganger er det rett og slett må være et brennkammer for de spesielle øyeblikkene og spesielle biler. En driv uten batterier, superkondensatorer eller elektrisk motor. Uten alt som gjør bilen vanskelig eller komplisert. Bare en enormt kraftig bensin uten bjeller, men med mye oomph.

Slik at en bil kommer nå fra Porsche. "Endelig," en kan kalle - og deretter tenke på alle de fantastiske GT og RS-modellene. Er det lenge siden. Dette er likevel spesielt her. For 911 GT2 RS setter noen biler i lommen, mer presist, stempelet lommen. De små og store suckers som Stromer og hybrider som hyper- og supersportsbil, alle de raskeste bilene "av all tid".

Jada, hvorav noen er kraftigere (ennå), noen går rett raskere. men: Senest på Nordschleife av GT2 RS er bestått. En runde varer med den rette driveren bare 6: 47,3 minutter. Til sammenligning Porsche 918 Spyder 6:57 minutter Lamborghini Huracán ytelse 6: 52.01 minutter.

Porsche 911 GT2 RS: Racing-straff for veien

For at Porsche ikke selv har å gjenoppfinne straffen. Oppskriften er enkel og utprøvd. I GT2 RS er omtrent mye ytelse, lav vekt og finjustering. Det grunnleggende sportsbil konstruksjon, så å si. Likevel, denne bilen føles neppe etter en Schwab Flanier-911th Fordi ingeniørene har utviklet seg til hverdagen for de GT2 RS utfordringer og en masse spor.

I miami blå Porsche 911 GT2 RS på motorveien: Igjen, det fungerer fint og kan kjøre i all sin kraft I miami blå Porsche 911 GT2 RS på motorveien: Igjen, det fungerer fint, og til tross for store kan kjøre Kilde: Porsche Det betyr ikke at det ikke fungerer i byen, på motorveien eller motorveien 911th Den plikt lykkes til og med overraskende godt - til tross for fastere fjæringsgrad, semi flak og buret i den bakre. Men det mangler noen trøst. Bremseklosser gni hørt på de keramiske plater dekket nappe asfalt små steiner. Den knitring og rumling mot neppe isolerte metall og plastmateriale. nynner og freser fra bak turbo Boxer, som om han sitter ved siden av deg.

Nei, det er ikke de GT2 RS en daglig driver med sportsfasiliteter hvor du snakker fine ting ved 180. Siden du allerede har brølende. Heldigvis er han ikke en bil der du ønsker å snakke på denne frekvensen. Snakker du forlater dette til straffen. Han sier nøyaktig hva som skjer: Enten lading trykket er brukt når strømmen kommer. Og når trekkraft bryter bort.

"Alt annet enn en gechipter Turbo"

Dette skjer, for sikkert hvis du lar det stå til. For smal bremset inn i svingen, for tidlig i gassen, selv bak gli sideveis. Ikke rart: I 911 GT2 RS 700 hk møtes bakhjulsdrift. Det gjør denne Porsche født i 2017 ikke å Downey fra virkningen av 911 turboer på 1980-tallet. Men igjen: Syv hundre hestekrefter til bakakselen! Dette bør bare veldig dosert kjøretur vitser normale dyktige sjåfører.

Den 3,8-liters bokser av den GT2 er basert på den aktuelle toppmodell. Men serien leder Andreas Preuninger streket: "Dette er noe annet enn en gechipter Turbo" Bare med en ny programvare, vil denne forestillingen ikke la realisere.

Porsche installert nye stempler og større VTG turbolader. I tillegg er en revidert Ansaugktrakt og Wasseraufspritzung for intercooler. Ladetrykket økes fra 1,3 (911 Turbo S) til 1,55 bar (GT2 RS). 3,8-liters bokser i Porsche 911 GT2 RS: 700 hk, 750 Nm 3,8-liters bokser i Porsche 911 GT2 RS: 700 hk, 750 nm dreiemoment kilde: Porsche

Til tross for store turbo og ryddig Trykk: De seks-sylinder i sin ytelse GT2 utviklet lineær. Mellom to og en halv og fire og et halvt tusen omdreininger det slår maksimalt dreiemoment på 750 Nm i transmisjonen. Etter det imidlertid reduserer sin styrke neppe. Bokseren rotere briskly inntil 7200 turer. Teoretisk ville bilen kjøre 360 ​​km / t raskt. Porsche reglene fra ved 340 ting. For dekkene.

Lett konstruksjon og aerodynamikk i 911 GT2 RS

Michelin Semi Slicks stikke ordentlig hvis de skal temperaturen. Den GT2 må disse dekkene, fordi alle Straßenpneu ville bli overveldet med sin kraft. Likevel virker det bare så vidt: ESP lyset blinker selv i tredje gir, til tross for differensialsperre og 325er- bredde. Porsche låter hjelperne men ned slik at de engasjerer forsiktig og ikke irriterende.

All-hjulet stå under utviklingen av spørsmålet. Som et effektivt middel for å bringe mye kraft til veien. Porsche besluttet mot propellakselen og dermed mindre vekt. 50 kilo sparer denne tolkningen. Flere kilo redegjort for i kroppen, hjul, vinduer og interiør. Til tross bur adaptive dempere og bakre aksel av GT2 RS veier 1470 kg, ideelt. En 911 GT3 RS (pre-faceliftede) veier bare ett talent mindre.

Virkelig imponerende GT2 RS vil, men bare gjennom hans stemme. Porsche er en stiv peiling som virkelig gjør hver stein i rattet erspürbar. Som selv er målt ved Elfer standard mye presisjon og perfekt tilbakemeldinger. kan kjøre fort med en slik bil i det hele tatt. så fagfolk slå rekorder.

De 911 GT2 RS lapped Nurburgring Nordschleife i 6: 43,7 minutter De 911 GT2 RS lapped Nurburgring Nordschleife i 6: 43,7 minutter Kilde: Porsche

Konklusjon

De GT2 RS er ikke en bil for iskrem butikk, men en for racerbanen - og kanskje for veien dit. For hver dag de GT2 RS er for rå, for stramt, for høyt. Hans bremser grep egentlig bare når de er varme. Og kalde dekk kan ikke høre på deg.

Så få kompromisser vanligvis ikke telles straff i dag. Og det er det som gjør dette så bra. Hvis du kjører ham kraftig, viser at han baksiden av hans rødglødende mann Kats gjennom den åpne eksosventilen. Og han er gøy allerede på motorveien og motorveien. Sitt fulle potensial, viser imidlertid denne eksepsjonelle Porsche bare på banen.

Spesifikasjoner Porsche 911 GT2 RS

 • Drive: 3,8-liters seks sylinder, to turboladere VTG
 • Effekt: 700 hk (515 kW) ved 7000 o / min
 • Dreiemoment: 750 Nm ved 2500-4500 omdreininger / minutt
 • Transmisjon: 7-trinns clutch
 • 0 - 100 km / t 2,8 s
 • 0-200 km / t 8,3 s
 • Toppfart på 340 km / t (begrenset)
 • Forbruk: 11,8 l / 100 km (nedc)
 • Lengde: 4,549 m
 • Bredde: 1,880 m
 • Høyde: 1,297 m
 • Akselavstand: 2453 m
 • Egenvekt: 1,545 kg (EU-standard, som blant annet fører og væsker).
 • Trunk: 115 l
 • Base pris Porsche GT2 RS: fra 285,220 euro

Fra nå av, sender vi vår beste nyheten en gang om dagen via Whatsapp og Insta. Høres bra ut? Så les her hvordan du kan registrere. Det tar bare 2 minutter.Like this post? Please share to your friends: